Geplaatst op 12 juli 2018

Voormalige Sterrenwacht en oude Mannen- en Vrouwenhuis in Middelburg allebei verkocht

Dat het oude pand van Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen & Hans Lipperhey Museum aan Herengracht 50-52 was verkocht wisten we, maar aan wie? Gisteren zagen we dat kunstenaar Ramon de Nennie er bezig was en dachten we heel even dat hij de nieuwe eigenaar was, maar dat bleek iets genuanceerder te liggen. Ramon heeft er tijdelijk een atelier, op anti-kraakbasis. Twee andere mensen wónen er tijdelijk.

Zij kunnen er blijven tot de nieuwe eigenaar start met de verbouwing. Wie de eigenaar is wist Ramon ook niet, maar er komt een verzorgingshuis voor dementerende ouderen.

Het grote pand áchter de Sterrenwacht, aan Klein Vlaanderen, was eerder al verkocht, aan De Pagter Vastgoed. Arjen de Pagter vertelde een paar weken geleden dat er voorlopig nog niet gek veel mee zal gaan gebeuren. Stichting Arduin zal het pand nog geruime tijd huren.

Maar terug naar Ramon. Die bleek veel interessants te vertellen te hebben. Eerst hoorden we hem vol vuur bomen met Leo Hannewijk, die ook even stilhield bij al die beweging op de Herengracht. Later, in de zaal waar eind jaren 70 legendarische concerten werden georganiseerd door jongerencentrum De Beuk, vertelde hij waarom hij (als kunstenaar) binnenkort naar elders vertrekt. Het Zeeuwse Kunstenaarsklimaat gaat niet alleen gebukt onder bezuinigingen, maar bijvoorbeeld ook onder loze beloften en afspraken die niet worden nagekomen.

youtu.be/He2QFMfX4QI

Het is geen verhaal om vrolijk van te worden, maar zonder meer interessant om te beluisteren. En dat tijdelijke atelier is ook te gek trouwens. Een snufje bibliotheek, concertzaal, studio, loungeruimte, café. Tof!

Zie ook www.ramondenennie.com/about.html

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/in-de-verkoop-voormalige-sterrenwacht-en-oude-mannen-en-vrouwenhuis-in-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg