Geplaatst op 15 augustus 2018

Vrolijk en kleurrijk: vogelhuisjes in de Segeersstraat

Toen we in mei 2017 op bezoek gingen bij Kantoorvakhandel Littooij en van Eijk in de Segeersstraat spraken we uitgebreid over de aantrekkelijkheid van de zijstraten van Middelburg. Zie de link onderaan de tekst. Ook daarom is het erg leuk om te zien dat Mariette Littooij nu samen met Anneke Treurniet van JA tassen het initiatief heeft genomen om de eigen straat meer kleur te geven.

Sinds kort hangen er aan bomen voor de winkels dertien vrolijke vogelhuisjes, waarvan sommige een heel eigen karakter hebben. Die voor JA tassen heeft zelf een heus mozaïek van Delfts Blauw als bekleding, die voor de kantoorvakhandel is bedekt met potloden, die voor de kijkkamer heeft een bril.

Anneke heeft de huisjes ontworpen en gemaakt, Mariette heeft ze vervolgens geschuurd en geschilderd, met een beetje hulp van Jos van Eijk. De andere winkeliers in de straat hebben meebetaald aan de huisjes en halen die ook iedere avond na sluitingstijd binnen.

Toen we vanochtend foto’s stonden te maken zagen we dat we niet de enigen waren die dat deden. Toeristen maken ook meteen selfies bij de huisjes, en we hoorden diverse mensen er zich positief over uitlaten. Tof!

We konden het ook niet laten om alvast een fotootje te maken van Segeersstraat 21. Na het vertrek van Pulbfiction, in december 2017, stond dat pand een half jaar leeg, maar in september opent de familie Schrijver daar een nieuwe winkel. Binnenkort meer daarover!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/welkom-bij-de-vom-littooij-en-van-eijk/

wijzijndestad.com/verhalen/op-bezoek-bij-ja-tassen-in-middelburg/


Delen op