Geplaatst op 31 december 2017

Vuurwerk kopen in Middelburg, 30 december 2017

Wij vinden het best een beetje maf, dat het in de nationale vuurwerkwet van 2002 zo is geregeld dat er vandaag geen vuurwerk mag worden verkocht, terwijl winkels wel open mogen zijn, maar blijkbaar is daar niet zo veel ophef over verder. Hoe het is in de buitenwijken weten we niet, maar hier in het centrum horen we nog niet zo gek veel lawaai, op dit tijdstip. We hebben wel eens rumoerigere oudejaarsdagen meegemaakt.

We zijn de afgelopen dagen een paar keer gaan kijken bij Rens Petiet en bd store en zagen dat de drukte steeds met vlagen kwam. Nu eens ramvol, dan weer wat rustiger. Maar het beeld leek niet anders dan in voorgaande jaren. Wilfred Vreeke vertelde gisteren dat tijdens de eerste twee dagen precies dezelfde hoeveelheid vuurwerk was verkocht als vorig jaar, zij het dat er ook dit jaar weer een toename in online bestellingen was (ten koste van bestellingen via papieren formulieren).

Anders dan andere jaren, zo’n jaarwisseling van zondag op maandag? Misschien wel, maar een feestje wordt het hoor. En nogmaals: het is dus wel extra koopzondag, vandaag.

wijzijndestad.com/agenda/Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg