Geplaatst op 29 december 2015

Vuurwerk!

We schreven het vorig jaar al eens in een bijdrage over een bezoek aan BD Store (zie wijzijndestad.com/2014/12/22/8820): als pubertjes waren we helemaal bezeten van vuurwerk. Inmiddels zijn we op de leeftijd dat we net zo hard schrikken van een harde knal als vroeger onze moeders, maar dat neemt niet weg dat we met een grote glimlach terugdenken aan toen. Vuurwerk is gewoon een leuke en spannende traditie, waar wat ons betreft veel te veel gezeur over is.

Dat gevoel zal ook wel iets te maken hebben met onze afkeer van betutteling. Het vuurwerk dat problemen veroorzaakt is doorgaans illegaal vuurwerk. In onze tijd had je Strijkers, tegenwoordig heb je Cobra’s. Je doet die echt niet verdwijnen door legaal vuurwerk aan banden te leggen. Dat probleem los je nog eerder op door de regelgeving iets te versoepelen. Maar goed, dat is maar een mening. Feit is in ieder geval dat vuurwerk vanaf vandaag weer verkocht mag worden.

We konden het niet laten om even binnen te wippen bij Rens Petiet aan de Korte Noordstraat en bij BD Store (de tijdelijke winkel aan het Domburgs Schuitvlot). Door de verspreiding van de verkoop over drie dagen is het die eerste ochtend dan nog niet zo heel druk, maar in beide winkels was het al reuze gezellig. Of we al zin hadden in een glaasje Glühwein soms? “Sorry Rens, we zijn nog maar een uurtje uit bed.”

Maar ook zonder opwarmertje kwamen we al meteen in de stemming. Door al dat vrolijke personeel, maar ook door al die namen van moderne pakketten. Het lijken wel Hollywoodfilms of videogames! Je zou er bijna alsnog voor zwichten. Gewoon een doos Testosteron voor 139.50. Daar kan je mee thuiskomen hoor!

Succes de komende dagen Rens & Iris, en Wilfred & Robert. Geef ‘m van jetje! #julliezijndestad

Tags:

Delen op