Geplaatst op 27 juni 2019

Waanzinnig! Het stadhuis van Middelburg…in LEGO

Dit is toch weer zo tof! Via de familie Smitshoek op het Damplein kwamen we in contact met Jeroen Struijs uit Reeuwijk, die als hobby monumenten bouwt….in LEGO. Het stadhuis van Veere deed hij al eens, maar nu dan ook dat van Gemeente Middelburg.

Waanzinnig toch? Er zit maar liefst 99 uur werk in. Jeroen zou het graag tentoonstellen, vrijblijvend, en wij delen die oproep graag. Dit past in het Stadskantoor, in een museum of bibliotheek, of waar dan ook. Wie heeft een mooie plek? Het bouwwerk hoeft niet eens in een vitrine! Jeroen schreef:

“Vorig jaar heb ik het stadhuis van Veere nagebouwd en in het echte stadhuis mogen neerzetten (zie PZC van 25-8-2018). Marieke Gideonse van Museum Veere heeft mij daar toen heel goed bij geholpen.
Dit jaar zou ik graag, geheel vrijblijvend, het Middelburgse stadhuis willen tentoonstellen. Ik hoef er niets voor te hebben, want ik vind het gewoon leuk om het aan een groter publiek te laten zien.

Het is de bedoeling, dat het bouwwerk schuin tegen een achterwand geplaatst wordt, omdat de linker vleugel schuin is afgekapt. Het heeft dan een oppervlakte van 80 x 110 cm nodig. Recht vooruit geplaatst is er 70 x 100 cm nodig. Dan is echter wel de schuine afkapping zichtbaar. De hoogte is 150 cm, het gewicht 27 kg. Het is opgebouwd uit 11 losse onderdelen om het te kunnen vervoeren.”

Stuur een berichtje, als je mogelijkheden hebt!


Delen op