array(2) {
  [0]=>
  int(11637)
  [1]=>
  int(11638)
}

Waanzinnig! Het stadhuis van Middelburg…in LEGO

Dit is toch weer zo tof! Via de familie Smitshoek op het Damplein kwamen we in contact met Jeroen Struijs uit Reeuwijk, die als hobby monumenten bouwt….in LEGO. Het stadhuis van Veere deed hij al eens, maar nu dan ook dat van Gemeente Middelburg.

Waanzinnig toch? Er zit maar liefst 99 uur werk in. Jeroen zou het graag tentoonstellen, vrijblijvend, en wij delen die oproep graag. Dit past in het Stadskantoor, in een museum of bibliotheek, of waar dan ook. Wie heeft een mooie plek? Het bouwwerk hoeft niet eens in een vitrine! Jeroen schreef:

“Vorig jaar heb ik het stadhuis van Veere nagebouwd en in het echte stadhuis mogen neerzetten (zie PZC van 25-8-2018). Marieke Gideonse van Museum Veere heeft mij daar toen heel goed bij geholpen.
Dit jaar zou ik graag, geheel vrijblijvend, het Middelburgse stadhuis willen tentoonstellen. Ik hoef er niets voor te hebben, want ik vind het gewoon leuk om het aan een groter publiek te laten zien.

Het is de bedoeling, dat het bouwwerk schuin tegen een achterwand geplaatst wordt, omdat de linker vleugel schuin is afgekapt. Het heeft dan een oppervlakte van 80 x 110 cm nodig. Recht vooruit geplaatst is er 70 x 100 cm nodig. Dan is echter wel de schuine afkapping zichtbaar. De hoogte is 150 cm, het gewicht 27 kg. Het is opgebouwd uit 11 losse onderdelen om het te kunnen vervoeren.”

Stuur een berichtje, als je mogelijkheden hebt!

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een tweede rondvaart met de broers Antheunisse
Een tweede rondvaart met de broers Antheunisse

Historie! Vanavond verzorgden de broers Antheunisse in het kader van het 25-jarig bestaan van Rondvaart Middelburg hun nostalgische trip door de Middelburgse wateren. Omdat de boot vanavond volledig overboekt was […]

28 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Hij is De Stad! Frans Dingemanse houdt Middelburg al 42 jaar schoon
Hij is De Stad! Frans Dingemanse houdt Middelburg al 42 jaar schoon

Frans is De Stad! Frans Dingemanse werkt al 42 jaar bij de gemeentereiniging van Middelburg. We zien hem vaak rijden, maar een echt gesprek hadden we nog nooit met hem […]

29 jun 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Triest: vandalen blijven Middelburgse Stadhuisverlichting slopen
Triest: vandalen blijven Middelburgse Stadhuisverlichting slopen

Hoe dan? Zo kan je niet zijn! Bij het zien van deze foto’s komt spontaan de taal van twintigers bij ons op. Een paar weken geleden zagen we zelf ook […]

30 jun 2019