array(1) {
  [0]=>
  int(15541)
}

Waar de VOM en Wij zijn De Stad allemaal van zijn (of juist niet)

Het is waar hoor, dat Wij zijn De Stad – Middelburg bij veel initiatieven in Middelburg Centrum is betrokken, al is het soms maar zijdelings. Maar het is ook belangrijk dat iedereen begrijpt hoe dingen met elkaar verband staan of hoe niet.

Allereerst Wij zijn De Stad zelf: dit platform wordt gefinancierd door de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) en daarmee dus feitelijk door alle ondernemers die bij deze binnenstadsvereniging zijn aangesloten. Dat zijn er inmiddels meer dan 150. Als je daar meer over wilt weten kun je terecht op https://wijzijndestad.com/stadsinfo/vom/.

De redactie van het platform bestaat uit 2 personen, maar zo’n 99% van de stukjes wordt geschreven door Edwin. Die houdt ook de agenda bij. Jelmer verzorgt alle interne werkzaamheden en houdt zich onder meer bezig met de nieuwsbrieven.

De VOM en Wij zijn De Stad steunen allerlei activiteiten in de stad, zoals Middelburg Winterstad of de intocht van Sinterklaas, maar de vereniging is vrijwel nooit de organisator. De intocht wordt verzorgd door Stichting Evenementen Middelburg, Winterstad door samenwerkende ondernemers van IJsbaan Middelburg, Stichting Hometown NYE en horecabedrijven. Die zijn dan vaak weer wel líd van de VOM. Edwin doet ook redactiewerk voor Winterstad op Facebook. Dat werk heeft uiteraard ook de nodige overlap met de pagina van Wij zijn De Stad.

Dan zijn er nog diverse uitgaven over Middelburg, waar de VOM soms wel aan meewerkt, soms ook niet. Zo schreven we hier al regelmatig over de kleine boekjes Middelburg Winkelstad van Drukkerij Meulenberg B.V. (ook een VOM-lid). Aan die uitgave leenden we wel ons logo en een voorwoord, maar het boekje is een titel van Meulenberg. Punt.

Meulenberg werkt momenteel bovendien aan de eerste editie van de Middelburgse Courant, een huis-aan-huis-blad, dat zes keer per jaar zal verschijnen. Ook dat is een initiatief van de drukkerij zelf, niet van de VOM. Dat geldt ook voor een glossy over de Middelburgse horeca, die vanaf 2019 eens per jaar zal verschijnen. Het kan wel zomaar gebeuren dat Edwin voor die laatste uitgave een paar teksten aanlevert.

Er komt volgende maand ook een krant in grote oplage van het platform Middelburg Shoppingstad. De details daarvan kennen we nog niet goed, maar we zijn wel benieuwd. Rond deze uitgave is van samenwerking verder nog geen sprake.

Hetzelfde geldt voor De Uitloper. Dat is een landelijk initiatief, dat in Middelburg onder meer samenwerkt met de Kunst en Cultuurroute Middelburg. Het staat los van VOM en Wij zijn De Stad.

Tot slot het Middelburg Magazine. Die jaarlijkse uitgave is van Gemeente Middelburg, niet van de VOM. We leveren zo nu en dan wel informatie aan. Vooral Jelmer doet dat. Edwin schrijft als ZZP’er ook voor diverse andere platformen en media, zoals De Middelburgse Bode of Middelburg Dronk.

Zelfs als samenvatting is het nog best een lang verhaal, maar we hopen dat er zo iets meer duidelijkheid is.

Wij zijn De Stad!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/steun-de-vom-dan-steun-je-wij-zijn-de-stad-ook/

Een beetje uitleg bij ‘Wij zijn De Stad’

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Sportfietsspecialist Vélosport officieel geopend in Middelburg
Sportfietsspecialist Vélosport officieel geopend in Middelburg

De winkel draaide al twee weken op proef maar vanaf vandaag gaat Vélosport Middelburg er volle bak voor: de zaak wordt straks officieel geopend aan Beenhouwerssingel 5. We maakten eerder […]

24 nov 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Bib's Middelburg!
Welkom bij de VOM, Bib’s Middelburg!

Twee maanden geleden is Lisanne Karman-Veenstra bevallen van haar derde kind, morgen bestaat haar winkel Bib’s in de Langeviele precies een jaar en ze heeft zich ook nog eens aangesloten […]

24 nov 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Selfie-stad Middelburg: doe je mee?
Selfie-stad Middelburg: doe je mee?

Wij zijn de Selfie-Stad! In Middelburg worden veel selfies gemaakt. Kijk maar eens op Instagram, als je het niet gelooft. De stad is gewoon een mooi decor voor zulke foto’s, […]

25 nov 2018