array(1) {
  [0]=>
  int(10120)
}

Waarom de Balansfontein roze kleurt

Meestal hebben we geen flauw idee van de redenen waarom mensen het water van de fontein op de Balans doen schuimen of een ander kleurtje geven, maar deze keer weten we het wél. We lazen dat een moeder en dochter – laten we die Els en Linda noemen – met deze actie aandacht vragen voor mensen met (borst-) kanker. We citeren:

“Dit is geen baldadigheid hè. We hopen hiermee nog meer bewustwording te creëren en een symbolische arm om lotgenoten heen te slaan.

Dat elke keer als men langs de fontein komt, iedereen even stilstaat bij de enorme impact van borstkanker op iemands leven. Niet alleen op het leven van de patiënt maar óók op dat van dierbaren en geliefden.

En nee, kanker is niet roze – kanker is gewoon kut!
Ondanks dat borstkanker vele gezichten kent, hadden we ook blauw of groen kunnen kiezen, maar roze is nu eenmaal de wereldwijd herkenbare kleur (vooral) in oktober.”

Moet kunnen, vinden we zelf. Want wie wordt er nu niét geraakt door die nare ziekte? Enne: dat kleurtje? Dat lost vanzelf weer op hoor.

https://www.pinkribbon.nl/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Bij de opening van La Parata Bizarra
Bij de opening van La Parata Bizarra

Iedere gast werd begroet door het saxofoonspel van Cor de Jonge en vervolgens aangekondigd. Er werd gedanst en zachtjes gesmeten met bruiden. Er werd gezongen door megafoons. Er was heerlijk eten van Hard […]

13 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Winkelcentrum Middelburg wordt Tref
Winkelcentrum Middelburg wordt Tref

Middelburg kan straks weer naar Tref. Dat de naam Winkelcentrum Middelburg niet zou standhouden werd al vrij snel bekend, daarom werd het publiek gevraagd om suggesties voor een naam. We lezen dat […]

14 okt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Jolijn van Ossenbruggen
Zij zijn De Stad: Jolijn van Ossenbruggen

“Ik heb de mooiste baan ter wereld, echt! Alleen Floortje Dessing heeft misschien nog leuker werk dan ik.” Ze zegt het met een knipoog, maar Jolijn van Ossenbruggen (1975) méént […]

14 okt 2019