array(3) {
  [0]=>
  int(6256)
  [1]=>
  int(6257)
  [2]=>
  int(6258)
}

Want één ding is zeker, ook dit gaat weer voorbij

We weten niet hoe het zit met jullie, maar wij krijgen energie van…energie. Dingen die ondernomen worden, creativiteit die gedeeld wordt, samenwerking. We geloven oprecht dat zulke dingen bijdragen aan de kracht van de stad.

Natuurlijk zijn er ook mensen die het allemaal een beetje ’too much’ vinden, al die berichten over dit onderwerp, maar dat gegeven leggen we even naast ons neer, juist nu. Een paar weken lang voelde alles behoorlijk lamgeslagen; nu zien en horen we weer dat er dingen gebeuren. Ook dat is energie…en daar schrijven we gewoon graag over.

Afgelopen vrijdag schreven we over de dingen waaraan wordt gewerkt of gewerkt gaat worden in het kader van Middelburg straks, vanaf juni. Veel meer dan een opzet en eerste overzichtje was dat nog niet. Daarom hopen we in de komende weken veel updates te kunnen geven. Morgen komen de mensen van de VOM en de gemeente weer bij elkaar, dan hebben we ongetwijfeld ook weer iets te melden, over besluiten, mogelijkheden en, vooruit maar, beperkingen.

Ondertussen zitten ondernemers zelf ook niet stil. We hoorden dat een groepje ondernemers rondom de Pottenmarkt en Plein 1940 al aan het kijken is wat daar mogelijk is, op de dagen dat het plein beschikbaar is. Aan de andere kant van de stad zijn de verkenningen ook begonnen. De foto’s ontvingen we gisteravond. La Presa was op bezoek bij Urban Heroes, om te kijken of de ruimte met het zwembad zou kunnen fungeren als extra ruimte voor het restaurant.

Het is nog helemaal niet gezegd of dat ook allemaal kan en mag, maar de twee partijen zijn er zelf positief over. Dat is de basis, toch? Wij vinden het zelf ook een mooie invulling. We zagen al uit naar het openingsfeest van het internetbureau. Een zwembad midden in de stad spreekt nu eenmaal tot onze verbeelding. Dit wordt geen feest zoals we dat in gedachten hadden, maar het is wel een toffe start.

Er zijn ook minder voor de hand liggende combinaties. Gisteren zaten we bijvoorbeeld even in de chat met Stefan, van The Roadhouse. Omdat hij ook een poolhal runt valt hij buiten allerlei boten. De kans bestaat dat hij pas in september weer open mag. Dat wringt, uiteraard. Stefan liet weten dat hij ook best een deel van zijn zaak op locatie zou willen draaien. The Roadhouse on tour, als het ware. Daar moet iets op te verzinnen zijn, lijkt ons. Bemoedigend wat dat betreft is dat er ook eigenaars van vastgoed in het centrum zijn, die hebben aangegeven dat ze leegstaande bedrijfspanden best tijdelijk beschikbaar willen stellen. Als dat kan en mag ontstaan er ook allerlei interessante mogelijkheden. Wie weet!

En de campagne? Die loopt, dat hebben veel mensen al gezien.

Dáár krijgen we dus ook energie van. Zo komen we stapje voor stapje weer waar we moeten zijn!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/meer-ruimte-hoe-middelburg-werkt-aan-een-15-meter-proof-binnenstad/

https://wijzijndestad.com/verhalen/de-eerste-glimpen-van-het-nieuwe-kantoor-van-urban-heroes/

https://wijzijndestad.com/verhalen/een-kijkje-bij-kitchen-bar-la-presa-in-middelburg/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Plantenbakken Langeviele verplaatst naar Langevielebinnenbrug
Plantenbakken Langeviele verplaatst naar Langevielebinnenbrug

Ter informatie: vanaf vandaag staan de plantenbakken van de Langeviele tijdelijk op de Langevielebinnenbrug, om zo meer ruimte te creëren in de winkelstraat zelf. Zie ook: Meer ruimte! Hoe Middelburg […]

13 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zee(uw)post: Pieter Talleboom schrijft een nogal vrijpostige brief aan logementhouder Joseph Jansen
Zee(uw)post: Pieter Talleboom schrijft een nogal vrijpostige brief aan logementhouder Joseph Jansen

Wat is de geschiedenis van onze stad toch interessant. Johan Francke en Perry Moree van de ZB verzamelden en digitaliseerden in The National Archives in Londen Zeeuwse brieven die werden […]

13 mei 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Horeca Middelburg kan terrasplannen indienen vóór 19 mei 2020
Horeca Middelburg kan terrasplannen indienen vóór 19 mei 2020

Horecaondernemers van Middelburg opgelet!   Vanmiddag hebben de Gemeente Middelburg, Koninklijke Horeca Nederland/afd. Middelburg en de VOM aan tafel gezeten om o.a. de plannen voor tijdelijke uitbreiding van de terrassen […]

13 mei 2020