array(9) {
 [0]=>
 int(11290)
 [1]=>
 int(11291)
 [2]=>
 int(11292)
 [3]=>
 int(11293)
 [4]=>
 int(11294)
 [5]=>
 int(11295)
 [6]=>
 int(11296)
 [7]=>
 int(11297)
 [8]=>
 int(11298)
}

We the living Decreet Store geopend in de Nieuwe Burg

‘We the living Decreet Store’. Sommige mensen hebben het nieuwe bord boven de entree van Nieuwe Burg 21 al opgemerkt. We ontvingen de afgelopen dagen in ieder geval meerdere berichtjes. “Hebben jullie al gezien dat er een nieuwe winkel komt?”

We waren er inderdaad van op de hoogte. Al dekt het woord winkel de lading niet helemaal. De nieuwe, tijdelijke invulling is een kruising van een atelier en een galerie, van een winkel en een maakplaats. Sinds vorige week zijn Ramon de Nennie (van Stichting decreet-concreet) en Cor de Lange druk bezig met het inrichten van het pand waar tot oktober vorig jaar kledingwinkel Hashtag was te vinden.

Dat Ramon op termijn zou moeten vertrekken uit de voormalige sterrenwacht aan de Herengracht vertelde hij al tijdens die toffe expositie in december, ‘Geef het een plek’. Hij wist toen alleen nog niet waar hij vervolgens heen zou gaan. Een paar weken geleden vond hij een oplossing, samen met AVV-Beheer en Cees Verhage, die zich onder meer bezighoudt met de leegstandsbestrijding in de stad. Ramon kan in ieder geval tot eind oktober gebruik maken van het pand, misschien zelfs langer.

We vinden zelf het een interessant experiment, dat navolging verdient. Het is sowieso beter als er iéts wordt gedaan met winkelpanden die leegstaan, maar dit is helemaal tof, vanwege de dynamiek. Bij We the living Decreet Store kun je namelijk niet alleen kunst bekijken en kopen, je kunt er bijvoorbeeld ook zien hoe er wordt gewerkt aan kunstwerken voor de herdenking van de Slag om de Schelde (in opdracht van Switch), hoe er wordt geëxperimenteerd met 3D-printen, enzovoort.

Na de rafels van het pand aan de Herengracht is het wel even wennen, zo’n strakke winkelruimte met moderne spotjes en wat dies meer zij. Dat vindt Ramon zelf ook. Afgelopen zaterdag namen we nog even kort een kijkje in dát pand, tijdens het afscheidsfeestje. Aan die locatie, mét muziekpodium en prachtige tuin, kan niet veel tippen natuurlijk. Maar goed, zo ontstaat dan weer wel spontaan We the living Decreet Store. Wie weet wat voor moois dat allemaal nog gaat opleveren.

We zijn benieuwd!

Meer lezen en kijken:

http://www.ramondenennie.com/home.html

In de verkoop: voormalige Sterrenwacht en Oude Mannen- en Vrouwenhuis in Middelburg

Geopend in de Nieuwe Burg: Hashtag Outlet Boutique

Expositie ‘Geef het een plek!’ een bezoek meer dan waard

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mosselfeesten Middelburg en meer: de agenda van 25 t/m 28 juli 2019
Mosselfeesten Middelburg en meer: de agenda van 25 t/m 28 juli 2019

https://wijzijndestad.com/agenda/ We kunnen het lang en kort over de agenda hebben, want overal in de stad is genoeg te doen, maar wij leggen de nadruk toch vooral op de Vlasmarkt […]

26 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Over 150 jaar Rode Kruis Walcheren
Over 150 jaar Rode Kruis Walcheren

“Ja, daar moeten jullie nu mee komen zeg! Er is al weken een expositie over 150 jaar Rode Kruis afdeling Walcheren, in het Het oude Brandspuithuis in Serooskerke en twee […]

26 jul 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Foto-expositie The Stigma Project geopend in Middelburg
Foto-expositie The Stigma Project geopend in Middelburg

“Is de fotograaf zelf ook aanwezig?” “Nee hoor, die ging lekker naar het strand.” De chauffeur zei het zojuist met een dikke knipoog maar Marjolein Annegarn was zelf dus inderdaad […]

26 jul 2019