array(7) {
 [0]=>
 int(37807)
 [1]=>
 int(37808)
 [2]=>
 int(37809)
 [3]=>
 int(37810)
 [4]=>
 int(37811)
 [5]=>
 int(37812)
 [6]=>
 int(37813)
}

Welkom bij de VOM, Café Die Lange!

Marco de Leeuw van Café Die Lange op de Pottenmarkt doet dingen soms nét even anders dan een ander. Neem nu de manier waarop hij zich vorige maand aanmeldde als lid van de VOM. Dat gaat normaal gesproken digitaal, of via een papieren formulier, maar Marco kwam gewoon naar ons toe, drukte een paar bankbiljetten in onze handen en sprak vrolijk “zo, nu zijn wij ook lid”. Niet wat je noemt gebruikelijk, maar we vonden het wel grappig.

Vervolgens wilden we natuurlijk graag een paar fotootjes maken voor bij dit bericht, maar dat viel nog niet mee. Hij zou ons wel inseinen als het een goed moment was. We dachten zelf dat Koningsdag wel een mooi moment zou zijn, maar toen was hij druk in de weer met opzwepende muziek, voor een groep mensen die een andere verjaardag vierden. Van dat seintje kwam het vervolgens niet meer omdat, zo leerden we gisteren, Marco niet zo nodig op de foto hoeft. Maar omdat we er gisteren toch waren, en zijn lief Sandra Rijkse en haar dochter Daisy van Rijswijk ook, besloten we toch een beetje aan te dringen. “Nou, vooruit maar dan”.

Rasmiddelburger Marco en Sandra zitten nu ruim drie jaar in hun zaak en timmeren prima aan de weg. In het eerste jaar lag de nadruk vooral op het café zelf, maar gaandeweg kreeg het terras ook veel meer aandacht, onder meer met een lunchkaart, meer aankleding en -tijdens Middelburg Winterstad- een eigen blokhut. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen. De zaak heeft inmiddels een flinke groep vaste klanten voor die lunch en ook toeristen weten het terras te vinden.

Maar in de avonduren krijgt de zaak een ander karakter. Dat zagen we gisteren ook. Sandra en Daisy waren net klaar, Marco en Lesley Baan gingen net beginnen. Er werd feestverlichting opgehangen, tafels werden opzij geschoven en kort voordat we vertrokken zagen we alweer een stoet voetballers aankomen. Die komen daar namelijk vaak en graag. Marco zei gisteren zelf dat hij Die Lange niet als een echt voetbalcafé beschouwt, maar voetbal is er toch echt wel een ding. Hij zendt alle wedstrijden die ertoe doen uit en hij sponsort allerlei sportteams. Heel goed. Maar we snappen het ook wel. Marco zal zijn zaak ook niet zo snel een feestcafé noemen. Die Lange hoeft niet alleen niet zo nodig op de foto, hij hoeft ook niet zo nodig in een hokje. Fair enough!

Maar we zijn hoe dan ook blij dat Marco en Sandra lid zijn geworden. Betrokkenheid vanuit de horeca bij alle samenwerking in de stad is gewoon mooi. Welkom, Café Die Lange!

https://www.facebook.com/cafedielange

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Sneak Preview: Prison Island Middelburg in aanbouw
Sneak Preview: Prison Island Middelburg in aanbouw

Beat the bars! Eind maart schreven we over Prison Island Middelburg, de real life game die op 17 juni zal worden geopend op de ZEP in Middelburg. Prison Island kun […]

30 mei 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Welkom bij de VOM, Drukkerij Meulenberg!
Welkom bij de VOM, Drukkerij Meulenberg!

Na ons bezoek aan Drukkerij Meulenberg B.V., twee weken geleden, hebben we er nog even over na zitten denken hoe het kon gebeuren dat we het bedrijf nog nooit van […]

30 mei 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Historie: terug naar zwembad Poelendaele in Middelburg
Historie: terug naar zwembad Poelendaele in Middelburg

In de reeks ‘Middelburgse bedrijven van toen’ deze keer geen bedrijf maar een gemeentelijke voorziening van weleer: zwembad Poelendaele. Sommige foto’s kwamen al vaker voorbij op Facebook maar ze blijven […]

30 mei 2017