Geplaatst op 04 augustus 2017

Welkom bij de VOM, Casa de sorpresas!

Toen we begin april gingen kijken bij Barteline Wattel (DuBaj Bart) was Casa de sorpresas nog net niet geopend, maar inmiddels draait haar winkel in de Lange Geere op volle toeren. We schreven toen: “Casa de sorpresas is een winkel in sieraden, accessoires, fietstassen, en nog veel meer. De zaak is een soort shop-in-shop, die nauw is verbonden met andere ondernemingen die Barteline al langer runt, zowel online als fysiek, in Zoutelande. Je kunt die bedrijven vinden op de pagina van dubaj.nl.”

Die tekst hoeven we niet te corrigeren, maar een aanvulling is misschien toch wel goed. Bij het bezoek vorige week (welkom bij de VOM, Barteline!) begonnen we pas te begrijpen dat Casa ook een verkooppunt is van producten van andere bedrijven. We zagen bijvoorbeeld de bakken vol gekleurde hebbedingetjes en merkten op dat die ons deden denken aan producten van Sjaal met Verhaal. Dat was best scherp, want er bleken ook daadwerkelijk spulletjes van dat bedrijf tussen te liggen. De besproken teckelsleutelhangers onder andere!

Maar Barteline werkt ook op andere manieren samen met bedrijven uit de regio. De dames van illi graphics laten hun vrolijke Zeeuwse ontwerpen bijvoorbeeld op fietstassen van Dubaj.nl zetten. Ze verkopen die vervolgens op diverse locaties in Zeeland, óók in Casa de sorpresas. We kennen Barteline nog niet zo heel goed, maar iets zegt ons dat het typerend is voor de manier waarop zij onderneemt. In samenwerking, en gewoon daar waar het interessant is. De webwinkel was de basis, maar als het interessant is om ook een fysieke winkel te openen, dan doet ze dat ook gewoon.

Maar wel binnen de grenzen van wat leuk en lucratief is natuurlijk. Barteline verkocht haar spullen ook altijd op toeristenmarkten maar daar is ze recent mee gestopt, omdat ze druk is, én omdat de opbrengsten toch een beetje tegenvielen. Voor iemand die eigenlijk boekhouder is van beroep is de optelsom nu eenmaal snel gemaakt. Barteline richt zich veel liever op het creatieve proces. Ze is daarom blij met de hulp van Anne (een naaister) en haar dochter, die vaak in de winkel in Middelburg staat. Die dochter lijkt zoveel op haar dat we bij de eerste ontmoeting mis waren. Dat was een beetje gênant, maar we konden er allebei wel om lachen.

Dat de scheidslijn tussen fysieke en online verkopen steeds dunner wordt zagen we overigens ook, tijdens het bezoek. Nadat ze juist een klant in zeer soepel Duits had uitgezwaaid kwamen er nieuwe internationale klanten binnen: een jong Zwitsers gezin dat in Zeeland op vakantie was. Het stel had al drie tassen online besteld en besloten die zelf af te halen op locatie, omdat de verzendkosten naar Zwitserland nogal hoog zijn. Met die mensen raakten we ook nog even in gesprek. Ze waren verrukt over Nederland in het algemeen en Zeeland in het bijzonder. Vooral onze fietscultuur vonden ze geweldig. Die cultuur kent Zwitserland ook, maar op een heel andere manier. En zonder al die vrolijke tassen van hier.

Daar komen toeristen dus ook voor naar Middelburg. Grappig toch?

www.dubaj.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2017/04/03/nieuw-in-de-lange-geere-casa-de-sorpresas/

wijzijndestad.com/2017/06/20/sjaal-met-verhaal-opent-een-showroom-in-middelburg/Meer verhalen over Casa de Sorpresas

Nieuw in de Lange Geere: Casa de sorpresas

We waren vrij stellig in december: Lange Geere 4 zou een woonhuis worden. Dat vertelde de makelaar ons desgevraagd. Maar het liep anders. De koper van het pand bleek een…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg