Geplaatst op 08 september 2017

Welkom bij de VOM, De Modepoort!

Toen eerder dit jaar De Zeeuwse Jordaan lid werd van de VOM schreven we het al: “De Sint Janstraat is ook al een tijdje actief bezig met werken aan nieuw elan, aan meer evenementen en aan meer onderlinge samenwerking.” En de straat zoekt ook de verbinding met de rest van de stad. Dit jaar sloten ook mooisenmeer.nl, Bekker Optiek en Sebastian Den Herder zich aan bij Wij zijn De Stad – Middelburg en recent is daar weer een winkel bijgekomen: De Modepoort, van Gemma Van Den Pol.

De winkel kenden we natuurlijk al wel, maar eigenaresse Gemma nog niet. We informeerden bij de kennismaking dus meteen nieuwsgierig naar haar achtergrond. Gemma vertelde dat ze sinds 2013 is gevestigd in aan Sint Janstraat 3A, nadat ze eerder als Storemanager had gewerkt voor kledingzaken in Goes en Sluis. Ze komt van oorsprong uit Elburg, waar haar ouders ook een winkel hebben. Het ondernemen zit in haar bloed, als het ware. Ze begon onder de naam Noa Noa Middelburg, als franchisewinkel van het bekende kledingmerk, maar in 2015 ging zij haar eigen koers varen onder de huidige naam, overigens nog wel met Noa Noa in het assortiment. Welke merken De Modepoort nog meer verkoopt kun je nalezen op de website.

Gemma vertelde ons ook dat ze het prima naar d’r zin heeft in de Sint Janstraat. Ze heeft leuk contact met de buurtjes, de zaken gaan goed en met haar medewerkers Anita en Rebekka lacht ze wat af. We bezochten de zaak een paar weken geleden al. Gemma grapte toen wel dat we eigenlijk een maandje te vroeg waren. Nu we weer op de Facebookpagina kijken snappen we waarom. De afgelopen weken is er flink ingekocht en hangt de zaak vol nieuwe collecties. Er is zelfs een ‘klavertjesactie’, waarmee klanten kans maken op een gratis jurk van Zilch Fashion. “Te vroeg gepiekt”, zegt een van onze makkers dan altijd. Het is niet anders, dan moet je maar gewoon zelf gaan kijken in de winkel.

Ondertussen hadden we ook graag iets geschreven over de geschiedenis van het pand aan Sint Janstraat 3A, maar de eerste verkenning leverde teleurstellend weinig op. We komen niet veel verder dan de vaststelling dat (Sport Stijl) Sinke jaren in het pand zat (zelfs in 1964 al autobeklederij Sinke) en net na de oorlog de fijnslijperij van v.d. Woestijne. Een extra goede reden om Michel Sinke nog eens te benaderen. Iets zegt ons dat die man ons aan kan helpen aan prachtige beelden en verhalen 🙂

Maar we dwalen af. Van harte welkom bij de VOM, De Modepoort!


Delen op