Geplaatst op 06 november 2017

Welkom bij de VOM, Feeling Fine Massagetherapie!

Ruim tien jaar lang keken wij vanuit de Zeeuwse Bibliotheek op de Kousteensedijk op de achterzijde van de huizen aan de Blauwedijk en al die jaren wisten wij niet beter dan dat al die panden in gebruik waren als woningen (op 1 na). Toen Eline Dominicus van Feeling Fine Massagetherapie zich onlangs aanmeldde als lid van de VOM gingen we er dan ook vanuit dat ze vanuit huis werkt. Mis! Van het grote pand aan Blauwedijk 33 zijn alleen de bovenverdiepingen in gebruik als woning. De benedenverdieping was al vanaf begin jaren 70 in gebruik als praktijk voor fysiotherapie (FYSIcO Blauwedijk) een ook daarvoor was het al zakelijk in gebruik. In de jaren 40 en daarna zat er bijvoorbeeld een dierenarts.

Sinds augustus van die jaar is Blauwedijk 33 weer een volledige praktijk, voor zowel fysio- als massagetherapie.

Eline Dominicus verzorgt de massagetherapie. Waar de fysio’s de nadruk leggen op de gewrichten, richt Eline zich op de massages. Eline heeft een brede doelgroep, van mensen die kampen met stress tot mensen die last hebben van een hernia, nekklachten, enzovoort. Op www.feeling-fine.nl/index.html kun je lezen wat voor soort massages Eline geeft, en voor wie die massages goed kunnen zijn. Een van de massages die Eline geeft is de zogenoemde bindweefselmassage, die ze wel even wilde demonstreren met Marisha. Op YouTube kun je een kort filmpje daarvan bekijken.

Na de rondleiding door de praktijk (met zelfs een eigen ‘gymzaaltje’ aan de achterzijde!) hebben we nog lekker staan bomen met deze drie jonge ondernemers. We spraken over de achtergrond van Eline (zie www.feeling-fine.nl/pages.html?pages_id=over-mij&itemid=1001&) maar ook over de voorgangers, en over de geschiedenis van het pand. Die huizen daar werden eind jaren 20 gebouwd. In de Krantenbank vonden we inderdaad advertenties waarin de toen nieuwe huizen (‘met flinke tuin’) te koop worden aangeboden. Al snuffelend in de Beeldbank Zeeland stuitten we uiteraard ook weer op al die mooie foto’s uit de tijd dat Hotel Sonnevanck daar nog naast zat, en op nog oudere beelden, toen de stoomtram er nog voor de deur stopte, en reizigers een bakje koffie nuttigden bij Hotel Lievense of bij ‘De Elf Provinciën’. Van die geschiedenis zie je nu niet veel meer terug, maar als je goed kijkt naar het pand zie je toch echt nog van die interieurvleugjes uit de jaren 30. Het restant van een oude keuken, een mooi oud ruitje boven de deur: dat soort dingen.

Fijn dat Blauwedijk 33 kan voortbestaan als praktijk en tof dat Eline zich heeft aangesloten bij de VOM en Wij zijn De Stad – Middelburg! We zeiden het nog gekscherend tegen haar: ‘nu hebben we ook ogen bij het kanaal’. Als er daar iets bijzonders gebeurt kunnen we immers altijd lekker snel schakelen met Eline, en zij met ons, als ze ondersteuning nodig heeft voor het een of ander. Mooi toch?

Van harte welkom bij de VOM, Eline!

www.feeling-fine.nl/index.html

De oude foto’s en krantenknipsels komen van buurtjes ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, op digitaal.dezb.nl, en van Middelburg Dronk.Een van de massages die Eline geeft is de zogenoemde bindweefselmassage, die ze wel even wilde demonstreren met Marisha.

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg