Geplaatst op 02 januari 2018

Welkom bij de VOM, Grand Café Brooklyn

Echt hoor, we zouden graag eens een portret maken van de eigenaar van Grand Café Brooklyn, Marcel Löhr, maar we weten al een tijdje dat hij niet zo nodig op de voorgrond hoeft. Toen Brooklyn vorige maand lid werd van de VOM, en we een afspraakje maken met Hein Hüsstege (die de sales doet voor Löhr Horeca BV) probeerden we het nog eens, maar tevergeefs. Marcel is een bescheiden mens.

Toch willen we graag iets over hem zeggen, omdat we het gewoon mooi vinden hoe hij zijn horecabedrijf geleidelijk uitbouwt én hoe dat samenhangt met de zaak in Middelburg. Brooklyn nam hij over in 2011, later kwamen er ook zaken bij in Domburg, Vlissingen en Willemstad. Voor een medewerker als Ranjan Borgs, die al 20 jaar in Brooklyn werkt, hebben die ontwikkelingen gevolgen. Hij is nog dagelijks in Brooklyn maar hij doet nu ook de inkopen e.d. voor de andere zaken. De bedrijfsleiding van Brooklyn is daarom in handen van Marrit Ellens. Dat leerden wij zelf vorige maand dus pas. Leuke meid trouwens, Marrit!

Sinds Marcel eigenaar is, is er veel veranderd in de zaak. Aanvankelijk verhuisde de keuken naar de eerste verdieping (‘Brooklyn Heights’) maar later werd besloten dat dit de gezelligheid en efficiency niet ten goede kwam. Brooklyn richt zich boven alles op het grote terras en de gezelligheid beneden en heeft daarom de (open) keuken ook weer daar gesitueerd. Heights is nog wel in gebruik, maar dan alleen voor recepties, besloten feestjes, enz.

Nu is december altijd een beetje een gekke maand, voor de horeca aan die kant van de Markt, met de grote wintertent voor de deur, maar tijdens ons bezoek zagen we toch een paar dingen die we evengoed in de zomermaanden hadden kunnen ontdekken. Weet je bijvoorbeeld nog dat we verbaasd schreven over al die Spaanstaligen die Middelburg bezoeken sinds anderhalf jaar? (zie wijzijndestad.com/verhalen/middelburg-zaterdag-8-juli-2017/) Dat zijn dus hoofdzakelijk Zuid-Amerikanen die een rondje Europa doen, via een touroperator die onze stad ook heeft opgenomen in de trip. Brooklyn ontvangt die mensen dus wekelijks, óók in de winter. Op de dag dat wij er waren zaten er maar vier, maar soms zijn het er wel vijftig of meer. Hupsakee!

Iets heel anders, maar wel leuk om te zien, is de bedrijfskleding van de Brooklynmedewerkers. Het viel ons nu pas op dat al die kleding is gemaakt door Jeansinn. Mooi toch, zulke samenwerkingsverbanden?

Het is hoe dan ook tof dat Brooklyn zich heeft aangesloten bij de VOM. De horeca was al best goed vertegenwoordigd binnen de vereniging inmiddels, maar we vonden het toch jammer dat een mooie prominente zaak als Brooklyn in het rijtje ontbrak. Van harte welkom, team Brooklyn!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/profielen/grand-cafe-brooklyn-grill/

wijzijndestad.com/verhalen/opnamedag-tussen-kunst-en-kitsch-in-het-stadhuis-van-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/middelburgse-bedrijven-van-toen-de-vergenoeging-op-de-markt/

De geschiedenis op Middelburg Dronk:

middelburgdronk.nl/wiki/Brooklyn

middelburgdronk.nl/wiki/Brooklyn/fotosMeer verhalen over Grand Café Brooklyn Grill

Opnamedag Tussen Kunst en Kitsch in het Stadhuis van Middelburg

Vandaag maakte Tussen Kunst en Kitsch opnames in Middelburg. We zijn zelf niet zo thuis in die wereld, maar op de site van het programma zien we nu dat alle…

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg