array(1) {
  [0]=>
  int(14418)
}

Welkom bij de VOM, Groenten- en Fruithandel Dekker & Zn!

Ze staan al 55 jaar op Weekmarkt Middelburg. Waar opa Dekker ooit begon en zijn zoon het later overnam is het nu weer zíjn zoon, Lou Dekker, die als de volgende eigenaar naar voren treedt. En dat niet alleen: Lou is ook aan het moderniseren. Aan de handel zelf is misschien niet eens zo gek veel veranderd, maar aan de presentatie des te meer. De standaardkraam van weleer is omgetoverd tot een grote en kleurrijke tent, waar mensen zelf hun groenten en fruit kunnen uitzoeken. Zoals dat ook gaat in een supermarkt worden de klanten langs alle waren richting de kassa’s geleid.

Die verandering heeft, best grappig in dit verband, vruchten afgeworpen; zowel top donderdag als op zaterdag zie je regelmatig flinke rijen voor de kassa’s staan, en dat terwijl het afrekenen toch heel vlotjes gaat. Middelburg is de enige weekmarkt in Zeeland waar Dekker staat, maar dat betekent niet dat het bedrijf uit Wolphaartsdijk alleen Walcheren bedient, integendeel. Met drie rijdende winkels bedienen Lou sr. en jr en collega Adrie op andere dagen ook nog veel plaatsjes op Schouwen en Goeree-Overflakkee.

Ook afgelopen zaterdag hoefde niemand zich te vervelen bij Dekker. Terwijl de eerste Lou net nieuwe handel kwam lossen stond de tweede alles alweer aan te vullen. Maar hij wilde ons natuurlijk best even te woord staan. Ook al omdat Dekker & Zn zich onlangs heeft aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Dat vinden we extra tof, omdat we vinden dat de weekmarkt en de winkels van de stad onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De markt was er al in de Middeleeuwen nota bene!

Welkom, Lou, Lou en collega’s!

Home

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Welke Arbo? Werk aan de Lange Jan en Malle Betje in 1986
Welke Arbo? Werk aan de Lange Jan en Malle Betje in 1986

Wat een leuke inzending van Mascha van der Hiele! Ze schrijft ons over haar schoonvader, die ze nooit heeft gekend. Wijlen Adrie Schrier hielp in 1986 namens Schildersbedrijf van Iwaarden […]

24 jan 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn de actie: hij was de ondersteuning
Wij zijn de actie: hij was de ondersteuning

Deze man! Meer dan 7 uur mee op pad met ons voor #WijzijnDieActie Niks geen klagen, super flexibel en behulpzaam. Dank Caljouw Rademaker Verhuizingen!!!

24 jan 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Wij zijn De Actie 2019: de eerste tussenstand
Wij zijn De Actie 2019: de eerste tussenstand

Nog even over de inzameling voor #WijzijnDeActie mensen: Ondanks die fijne hulp van Ruud Luteijn hebben niet precies de planning gehaald die we in gedachten hadden. We hadden de 110 […]

25 jan 2019