Geplaatst op 01 juli 2018

Welkom bij de VOM, Henk’s Haarverzorging!

Tussen die ruim 2500 berichten die de afgelopen vier jaar op wijzijndestad.com verschenen zaten ook redelijk wat bijdragen over Middelburgse kappers, maar nog niet één over onze eigen kapper, Henk’s Haarverzorging in de Korte Noordstraat. De zaak deed overigens wel mee aan ‘Wij zijn De Actie’ vorig jaar, toen plaatsten we hier wel een foto.

Maar Kapper Henk dus, want zo noemen wij de salon zélf het liefst. En dat terwijl Henk van der Veen er dus al vier jaar niet meer werkt. Hij stopte in 2014, nadat hij de zaak 28 jaar had gerund en hij 50 jaar in het vak zat. Dat was een maand of vier voordat wij begonnen met deze pagina.

Mary-ann Ossewaarde werkte toen al 12 jaar voor Henk en sprong in het gat dat hij achterliet. Zij nam de zaak over, inclusief de medewerkers en de naam. “Waarom zou je die veranderen als iedereen juist daar goed bekend mee is”, zei ze deze week nog. En gelijk heeft ze!

Mensen die ons al langer volgen weten dat we hier maar zelden aangeven dat we ergens écht vaste klanten zijn. We zijn over het algemeen niet zo trouw, maar wel als het gaat om het café, om kleding of om kappers. Bij Henk zijn we klant sinds 2006.

Dát we toen overstapten was weinig meer dan een praktisch en sociaal dingetje. Het privéleven was wat rommelig op dat moment en we waren op zoek naar een appartementje. Een meisje dat boven Kapper Henk woonde ging daar net weg en bood ons haar huisje aan. Kwam dat even mooi uit! Een week later trokken we erin, om er uiteindelijk drie jaar te blijven zitten. In de achtertuin stonden regelmatig medewerkers van Henk sigaretjes te roken. Wij op ons beurt konden alleen in dat oude appartementje komen via diezelfde achtertuin. We raakten al snel aan de praat met de meiden. En voor je het weet ben je dan ook klant. Lekker dichtbij, lekker vertrouwd. En Henk is een kapper naar ons hart. Niet te gecompliceerd, gewoon goed en snel én niet al te duur. Da’s precies hoe wij het graag hebben. En dat is ook waarom wij er nog steeds komen.

Onlangs sloot Henk’s Haarverzorging zich ook aan bij de VOM. Daarom gingen we eerder deze week langs met een bloemetje en namen we een paar foto’s van het team. Een mooie gelegenheid om te vragen of we nog eens in die achtertuin mochten kijken. We waren benieuwd of er veel veranderd zou zijn. De enige man van het team, de legendarische Bestoun Awrahman, die ons steevast begroet met de kreet ‘Styling!’, als hij ons ziet’, nam ons even mee.

Nou, gek veel was er niet veranderd om eerlijk te zijn, al was een groot deel van de jungle van ooit nu verwijderd, en zag het balkonnetje er net iets gezelliger uit dan voorheen. In dat bewuste appartementje hebben overigens vele, vele mensen gewoond. Wij alleen al kennen er minstens 8. De beelden roepen in ieder geval vast niet alleen bij ons herinneringen op. Daarom hebben we er ook nog een paar historische foto’s van het pand bij gezocht, uit de tijd dat Goudswaard er nog zat en daarvoor. Prachtig toch?

Maar genoeg gekletst. Al zouden we ook best nog wat sterke verhalen uit de Noordstraat op willen dissen. Dat doen we misschien een volgende keer nog eens. Voor nu heten we Mary-Ann en het team van harte welkom bij de vereniging. Tot gauw mensen!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/oude-winkels-worden-appartementen-ook-in-de-korte-noordstraat/

wijzijndestad.com/verhalen/historie-de-korte-noordstraat-in-middelburg/

wijzijndestad.com/verhalen/welkom-bij-de-vom-rens-petiet/

Krantenknipsels 1986, 1990 en 2014: Krantenbank Zeeland ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

Oude foto’s: Beeldbanken Zeeuws Archief, ZB en Beeldbank Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg