array(10) {
 [0]=>
 int(40097)
 [1]=>
 int(40098)
 [2]=>
 int(40099)
 [3]=>
 int(40100)
 [4]=>
 int(40101)
 [5]=>
 int(40102)
 [6]=>
 int(40103)
 [7]=>
 int(40104)
 [8]=>
 int(40105)
 [9]=>
 int(40106)
}

Welkom bij de VOM, Hoofdstuk 2!

Bij Wij zijn De Stad hebben we geen vaste richtlijnen of regels voor de stukjes die we schrijven, maar als we ergens op bezoek gaan zijn er wel van die dingen waar we op proberen te letten. Zo proberen we de aandacht altijd zo goed mogelijk te verdelen, als er sprake is van meerdere ondernemers. En we gaan het liefst niet in op aanbiedingen om producten of diensten gratis uit te proberen. Dat houdt het voor ons gevoel wat zuiverder allemaal.

Toen we onlangs op bezoek gingen bij Esther Schouten en Mirjam Brockotter, in hun salon HoofdStuk 2, lieten we die twee uitgangspunten even los. De dames, die zich net hadden aangesloten bij de VOM en Wij zijn De Stad, waren het er bij voorbaat al over eens dat het leuk zou zijn als we vooral zouden schrijven over het werk van Mirjam, omdat veel mensen nu eenmaal minder weten over de mogelijkheden rondom huidverbetering en -verzorging dan over de mogelijkheden van kapsters. Dat geldt zeker voor ons. We hebben ons een leven lang ver gehouden van huidverzorging. Af en toe eens een beetje Nivea voor de schrik, dan heb je het wel een eind gehad. We gingen er dus eens goed voor zitten.

Aan de uitleg van Mirjam lag het niet hoor, maar we moeten gewoon eerlijk zijn: toen ze vertelde wat ze allemaal doet en uitlegde hóe ze dat doet was ze ons al snel kwijt. Ze is gespecialiseerd in bindweefselmassage en weet ook alles van BHA peeling. We gaan dat niet eens proberen uit te leggen. Op de site van een van de merken waar Mirjam mee werkt (Hannah) staat het prima uitgelegd. Aan BHA peelings wagen we ons al helemaal niet. Beta hydroxyzuren en alles! Op Beautyjournaal lees je wat het voor je kan betekenen.

Mirjam zag ons wat glazig gaan kijken (we moesten nota bene zelfs vragen wat ons bindweefsel ook alweer precies is) en riep uit: “waarom proberen jullie het niet gewoon even? Ga even lekker liggen!”. Wij probeerden die bal nog door te spelen naar een klant die op zijn zoon zat te wachten, maar die trapte er niet in. “Ik maak wel een paar foto’s van jullie”. Er was geen weg meer terug.

Even later lagen we dus inderdaad in die stoel van Mirjam en lieten het maar gewoon over ons heen komen. Met een hete doek met iets amandelachtigs erin haalde ze die vette Nivea van het gezicht en vervolgens begon het masseren. Nu zou je denken dat er aan een gezicht niet zo gek veel valt te masseren, maar dat is een misverstand. Wij schoten er in ieder geval spontaan van in de wegglijmodus. We waren even ergens anders. We hoorden Mirjam in de verte vertellen dat ze ook een zakenman als klant heeft, die dit wekelijks komt laten doen. Hij ontspant dan ook altijd, maar ligt op een zeker moment wel half hardop te rekenen. De massage maakt zijn hoofd leeg, waardoor hij opeens ruimte heeft voor nieuwe zakelijke ideetjes. “Meid, je wilt niet weten hoeveel jouw massages mij al op hebben geleverd”. Dat vonden we grappig. Massage als investering. Zo hadden we daar nog niet naar gekeken.

Met een glimmend gelaat kletsten we nog even na met Mirjam. Daar kwam de ons kent ons-aap uit de mouw. Een zus van haar bleek een oud-collega te zijn, haar man moesten we ook wel kennen uit de Middelburgse horeca, enzovoort. Op Walcheren ben je altijd maar twee handdrukken van elkaar verwijderd. Mooi is dat.

Een ervaring rijker namen we weer afscheid van deze twee vrolijkerds en namen nog snel een fotootje van het nieuwe reclamebord voor de deur. Dat bord vat de mogelijkheden van Hoofdstuk 2 heel wat beter samen dan wij in zeven alinea’s 🙂

Welkom bij de VOM, dames!

https://www.hoofdstuk2middelburg.nl

Gerelateerd:

http://wijzijndestad.com/2017/03/11/hoofdstuk-2-geopend-aan-de-lange-geere-in-middelburg/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Vanaf oktober 2017 in de Geerepassage: The Hair Doctors
Vanaf oktober 2017 in de Geerepassage: The Hair Doctors

Leuk nieuws! Tamara Bosman opent op 14 oktober, samen met haar vriend Patrick van Mill, een nieuwe onderneming in het pand aan Geerepassage 12: The Hair Doctors. Over Tamara’s andere […]

19 aug 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Nederlands Kampioenschap Standwerken 2017 in Middelburg
Nederlands Kampioenschap Standwerken 2017 in Middelburg

Vandaag in de Lange Delft: het Nederlands Kampioenschap Standwerken 2017. Da’s altijd vermakelijk. Wij lachten het hardst bij de man die planten aan de man en vrouw brengt. Die gaf […]

19 aug 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburgs woon-werkverkeer bij RTL4
Middelburgs woon-werkverkeer bij RTL4

Grappig, deze follow-up van het berichtje eerder deze week. Omroep Zeeland belde niet veel later voor een repo, maar gisteren dook de foto van Arie Fisher ook op bij RTL. […]

19 aug 2017