Geplaatst op 24 mei 2017

Welkom bij de VOM, Littooij en van Eijk!

Gisteren vroeg een makker het nog: “er is toch wel een tsunami aan nieuwe leden voor de VOM?” Om het een tsunami te noemen gaat misschien wat ver maar het is waar: steeds meer ondernemers uit Middelburg Centrum sluiten zich aan bij de Vereniging en Wij zijn De Stad. In onze agenda’s wemelt het al weken van de afspraken met al die mensen.

Vorige week gingen we onder meer op bezoek bij Jos van Eijk en Mariette Littooij, van Kantoorvakhandel Littooij en van Eijk in de Segeersstraat. Over die zaak schreven we al eens een stukje in januari 2015 . Een prachtige winkel, in een pand met een hele rijke geschiedenis, daar houden we van!

Over de geschiedenis spraken we deze keer echter niet. Het gesprek ging vooral over de Segeersstraat, en over de parallellen die zijn te trekken met andere zijstraten van de Lange Delft. Het bleek namelijk dat Mariette en Jos best veel vragen hebben, bijvoorbeeld over de mogelijkheden om de zijstraten aantrekkelijker te maken voor het winkelend publiek, een vraagstuk waarover ook een werkgroep in de Sint Janstraat zich momenteel buigt, in samenwerking met de Gemeente Middelburg. Dat die vragen leven sluit goed aan bij de ontwikkelingen binnen de VOM zelf. Er zijn de afgelopen maanden verschillende bijeenkomsten geweest voor afzonderlijke straten en gebieden in de binnenstad, die binnenkort ook weer een vervolg krijgen. De insteek is dat de straten zelf met hun voorstellen en vragen komen, opdat de ondernemersvereniging zulke zaken veel makkelijker kan oppakken, al dan niet in overleg met de gemeente.

Een voorbeeld van zo’n vraagstuk? Hoe kun je het publiek dat door de hoofdstraten wandelt nu goed informeren over het winkelaanbod in de zijstraten, zonder dat er meteen allerlei schreeuwerige borden op de kop van een straat worden gezet? Dat zie je nu regelmatig gebeuren, zeker in het geval van tijdelijke (of pop-up) winkels. We kregen al van meerdere ondernemers de suggestie dat er op de belangrijkste straathoeken uniforme informatieborden worden geplaatst, waarop de winkels en hun hoofdproducten zijn te terug te vinden voor toeristen. Dat vinden wij zelf een goed idee, mits die borden mooi en duidelijk zijn. Met zo’n voorstel kun je prima rond de tafel gaan zitten met de gemeente, omdat het een mogelijke oplossing is voor meerdere problemen. Zulke dingen zijn niet gratis, maar als collectief kun je dergelijke kosten natuurlijk veel eenvoudiger dekken.

Hoe dan ook: wij van de VOM en Wij zijn De Stad – Middelburg denken graag mee en verbindingen vinden we ook belangrijk.

Los daarvan is het natuurlijk ook gewoon super dat Kantoorvakhandel Littooij en van Eijk lid is geworden. Van harte welkom, Jos en Mariette!

www.littooijenvaneijk.nl

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2015/01/02/op-bezoek-bij-kantoorvakhandel-littooij-en-van-eijk/

wijzijndestad.com/2015/01/07/historie-over-sigarenzaak-viribus-audax-in-middelburg

Wil je ook aansluiten? Vul dan je gegevens in op wijzijndestad.com/word-nu-lid. Als je daar niet uitkomt komen we graag langs om je op weg te helpen.


Delen op