Geplaatst op 18 oktober 2017

Welkom bij de VOM, Marktcafé Middelburg

Leuk! Ook MarktCafe Middelburg heeft zich aangesloten bij de VOM en Wij zijn De Stad! De laatste keer dat we over dit café-restaurant schreven was in juni 2015, toen de zaak nog maar net was geopend en de verbouwing zelfs nog niet helemaal klaar was. Iedereen was druk die dag en in de keuken konden we toen nog geen kijkje nemen.

Hoe anders was dat afgelopen donderdagmiddag. Ook deze keer zat het terras ramvol, maar dat is het team van Marktcafé wel gewend, zeker tijdens de weekmarkt. Tussen de bedrijven door had de bedrijfsleider, die in zijn eentje de bar stond te draaien, toch even tijd voor een kort praatje. Wij hadden deze man nog nooit ontmoet en vonden het best verrassend dat hij Stefan van Zuijlen bleek te zijn, de zoon van eigenaar Jerry Van Zuijlen. Was hij niet al de bedrijfsleider van Jersey Goes? Stefan kon een grijns niet onderdrukken toen we ernaar vroegen. Dat klopt. Hij doet geleidelijk steeds meer binnen Amadore Zeeland. Tot een paar jaar geleden was daar nog geen sprake van, maar pa heeft hem op zeker moment gewoon aan het werk gezet, hij volgde de bekende opleiding Spermalie in Brugge en leidt nu dus al twee zaken. En dan dus niet van achter een bureau, maar vanaf de werkvloer.

Deze keer konden we wél een paar foto’s nemen in de keuken, al moesten we goed opletten dat we niet in de weg liepen. Er werden verse pizza’s gemaakt, pannenkoeken en nog veel meer. We probeerden de pizzadeegkunsten van de kok nog vast te leggen, maar dat viel niet mee. Dat gaat vliegensvlug allemaal. Toen bleek dat deze kok geen Nederlands sprak gingen we er voor het gemak vanuit dat hij een Italiaan was. Een misvatting! Het is een Spanjaard.

Na die eerste twee jaar durft Stefan wel te stellen dat Marktcafé staat als een huis. In de eerste periode waren er best veel personele wisselingen, maar nu is er een vast team, dat goed op elkaar is ingespeeld. Wij wilden nog weten of hij dan niet gewoon tevreden achterover kan leunen. Nee dus. Er zijn altijd punten voor verbetering vatbaar. Het is waar dat de zaak gewoon goed loopt, maar Stefan zou graag zien dat de diners ook drukker worden in de toekomst. Dat heeft zijn aandacht nu. En zo hoort dat. Je moet altijd blijven doorontwikkelen.

Welkom bij de VOM, MarktCafe!

Gerelateerd:

Geopend in Middelburg: het Marktcafé


Delen op