Geplaatst op 13 april 2018

Welkom bij de VOM, Partner Accountants!

Als mensen -wie dan ook, wanneer dan ook – beginnen over de Bierkaai in Middelburg, dan kan je er gif op innemen dat onze ogen beginnen te glinsteren. Als de situatie het toelaat is de kans ook aanwezig dat we niet veel later sterke verhalen beginnen te vertellen. Hoe dat zo komt? In 1990, een weekje voordat we begonnen aan ons eindexamenjaar op de SSGM, gingen we op kamers. We huurden van Ies Goedbloed, die toen wel meer panden in het centrum van Middelburg in bezit had, een kamertje op Bierkaai 3, drie hoog achter. Dat werd wat je noemt een legendarisch jaartje, waar we enorm veel goede herinneringen aan bewaren. Misschien vertellen we een paar van die verhalen hier ooit ook nog wel eens.

Maar glinsteren deden ze dus, die ogen, toen Henk van Blitterswijk van Partner Accountants op Bierkaai 1 ons liet weten dat zijn bedrijf zich graag aan wilde sluiten bij de VOM en Wij zijn De Stad. In dat bedrijfspand wilden we maar wat graag een kijkje nemen. Wat we toen nog niet wisten is dat het accountantsbedrijf zelf alleen de benedenverdieping en de kelder van het pand in gebruik heeft. De bovenverdieping, die de ingang heeft aan de kant van de Nieuwstraat (49), wordt verhuurd aan ingenieursbureau Walhout Civil.

Henk legde later uit dat die verdieping nog maar sinds kort wordt verhuurd. Henk begon pas in 2010 voor zichzelf, in Vlissingen, en kocht de benedenverdieping van Bierkaai 1 in 2012. Het jaar daarop werd alles rigoureus verbouwd en verfraaid. In 2015 deed de kans zich voor om ook de bovenverdieping erbij te kopen. Ook dat deel van het pand werd serieus aangepakt, aanvankelijk met de bedoeling er flexwerkplekken van te maken, maar daar bleek toch niet zo gek veel potentieel in te zitten in Middelburg. Verhuur dus. En het mag gezegd: de twee bovenverdiepingen zijn heel mooi nu. Strak, met mooie contrasten, en een moderne uitstraling.

Maar wij floeperds waren uiteraard toch weer snel afgeleid. Toen we eenmaal boven van het uitzicht op de Koren- en Kinderdjk stonden te genieten zagen we aan de zijkant ook een raam zitten, dat dan weer uitzicht bood op het dak van….juist ja: Bierkaai 3, 3 hoog achter. Onze ogen glinsterden niet meer gewoon, ze gaven gewoon licht! Extra mooi was dat dat niet lang daarna de huidige bewoner van dát pand zich meldde in het kantoor van Partner Accountants. Hij liet weten dat hij niet echt zit te wachten op online foto’s van zijn interieur, maar we mochten wel even kijken op de benedenverdieping. Ook al zo prachtig verbouwd. Van de sjofele studentenkamertjes van bijna 30 jaar geleden was niets meer te zien. De buurman beloofde dat we later nog eens terug mogen komen, om ook te kijken op de bovenverdieping. Daar verheugen we ons nu al op.

Maar nog even terug naar het bedrijf van Henk en zijn collega’s. Bij Partner Accountants kun je terecht voor allerlei diensten. Daarover kun je meer lezen op partner.ac/producten/. Maar belangrijker dan aandacht daarvoor, vond Henk de vacature. De zaken gaan prima, daarom heeft Partner Accountants een nieuwe collega nodig, die zich binnen de accountancy wil ontwikkelen. Dáár lees je meer over op partnerac.nl/vacatures/

Wij hebben geen verstand van het vak, maar één ding weten we wel: als je bij Partner gaat werken kom je terecht in een sympathiek team, op een prachtige locatie.

Van harte welkom bij de VOM, Partner Accountants!

Over Bierkaai 1 als herberg op Middelburg Dronk: middelburgdronk.nl/wiki/Herberg_Bierkaai


Delen op