array(23) {
 [0]=>
 int(20771)
 [1]=>
 int(20772)
 [2]=>
 int(20773)
 [3]=>
 int(20774)
 [4]=>
 int(20775)
 [5]=>
 int(20776)
 [6]=>
 int(20777)
 [7]=>
 int(20778)
 [8]=>
 int(20779)
 [9]=>
 int(20780)
 [10]=>
 int(20781)
 [11]=>
 int(20782)
 [12]=>
 int(20783)
 [13]=>
 int(20784)
 [14]=>
 int(20785)
 [15]=>
 int(20786)
 [16]=>
 int(20787)
 [17]=>
 int(20788)
 [18]=>
 int(20789)
 [19]=>
 int(20790)
 [20]=>
 int(20791)
 [21]=>
 int(20792)
 [22]=>
 int(20793)
}

Welkom bij de VOM, RA Telecom!

We twijfelden vorige week, of we dat berichtje over die vreemde kraak bij RA Telecom wel zouden plaatsen. ‘Hard’ nieuws doen we hier tenslotte maar zelden. We besloten het wel te doen omdat de daders meteen waren gepakt, o.a. door alerte reacties van andere ondernemers in de straat.

Een dag later kregen we een mail van Rahim Mohammad, de eigenaar van de zaak. We zouden het niet gek hebben gevonden als hij had geschreven dat het bericht voor hem niet had gehoeven, maar daar ging het helemaal niet over. Rahim wilde zich aansluiten bij de VOM!

Een mooie gelegenheid om nu ook eens kennis te maken met deze ondernemer. Eergisteren gingen we op bezoek en troffen in de zaak niet alleen Rahim, maar ook een van zijn trouwste klanten, Rudy Souisa. Dat was een mooie bijkomstigheid want Rudy bleek bijna net zoveel te weten over de producten en diensten die RA Telecom verkoopt als Rahim zelf. Het voelde daardoor alsof we met zowel de eigenaar als een medewerker van de zaak stonden te kletsen.

Natuurlijk hadden we het eerst over die bewuste zondagavond. Rahim was ervan geschrokken maar hij was blij dat de daders meteen waren gepakt, en dat zijn buren in de straat zo goed hadden opgelet. Hij liet nog wat beelden zien, maar hoe scherp die ook waren: de daders waren door hun witte pakken en maskers onherkenbaar. Het opgenomen kenteken speelde daarom een hoofdrol bij de aanhouding van de verdachten. De gestolen goederen zijn beschadigd teruggevonden. Dat wordt dus alsnog een verzekeringskwestie. Aan bewijsmateriaal geen gebrek, in ieder geval.

Vervolgens vertelde Rahim meer over zijn achtergrond. Over hoe hij 18 jaar geleden als vluchteling naar Nederland kwam en 8 jaar moest wachten op een verblijfsvergunning. Pas toen kon hij echt aan de slag gaan. Hij leerde Nederlands, volgde kortstondig een koksopleiding maar hij besefte al snel dat daar zijn roeping niet lag. Hij werd zelfstandig ondernemer en begon met de verkoop van speelgoed op markten door heel Zeeland. Hij breidde zijn handel als snel uit met telefoonhoesjes en -accessoires, omdat hij merkte dat daar veel vraag naar is.

Sinds 2014 heeft Rahim zijn winkel in op de hoek van de Gravenstraat en de Zusterstraat. Sindsdien is zijn aanbod flink uitgebreid. We wisten al wel dat hij een groot aanbod hoesjes had, maar nu we eens goed keken en luisterden beseften we pas ho√© groot het aanbod van de zaak is. Bij Rahim kun je zelfs hoesjes kopen voor de oudste modellen, van de klassieke Nokia’s tot de eerste Samsung. Van portemonneehoesjes tot van die dingen die je aan je riem kunt hangen. Voor alle formaten en soort tablets ook nog eens. En toen we even informeerden naar zijn tarieven wisten we: wij hebben zelf elders wel een beetje te veel betaald.

Rahim repareert ook telefoons en tablets, tegen schappelijke tarieven en behalve al die hoesjes verkoopt hij ook talloze accessoires en gadgets, van draadloze koptelefoons tot camera’s. Hij heeft ook aanstekers die lijken op een kleine telefoon en nog grappiger: ook een werkende telefoon die net zo groot is als een aansteker. 40 euro kost zo’n hebbedingetje. Waarom je die zou willen hebben moet je maar eens navragen bij Torentijd. Een bewaarder daar vertelde ons later dat er in heel Nederland nog maar 1 hond is opgeleid om die toestelletjes te traceren.

Het is een vriendelijke en enthousiaste man die Rahim. We heten hem van harte welkom bij de VOM!

http://www.ratelecom.nl

NB: herinnert iemand zich nog welke winkel tussen ongeveer 2000 en 2012 in het pand zat? Voordien zat o.a. de modelbouwwinkel van Visser daar, en de groentenwinkel van Westland, maar daarna? We konden er zo snel niets over vinden.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Een kijkje in de keuken van...Brasserie de Huifkar in Middelburg
Een kijkje in de keuken van…Brasserie de Huifkar in Middelburg

We lopen al langer rond met het plannetje om regelmatig filmend kijkjes te nemen in de hectiek van Middelburgse keukens. In de praktijk is dat er echter nog niet van […]

2 feb 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Stralend, onder de blauwe supermaan
Stralend, onder de blauwe supermaan

Middelburg, stralend onder die blauwe supermaan. Foto: Rene Romijn.

2 feb 2018
Afbeelding #000 voor het verhaal Koestraatpanorama: het dak op met Sarah van Villex
Koestraatpanorama: het dak op met Sarah van Villex

Te leuk! Gisteren hadden we in de Lange Noordstraat een afspraakje bij Villex Studenthousing, met woonconsulente Sarah van de Kop. We wilden graag eens weten wat Villex en zijn consulenten […]

3 feb 2018