Geplaatst op 27 oktober 2017

Welkom bij de VOM, Restaurant Scherp!

Als we met lokale ondernemers kletsen over PR en het inzetten van sociale media gebruiken we Restaurant Scherp regelmatig als voorbeeld van een onderneming die dat leuk en slim doet. Toen we Dhani en Mart Scherp en bezochten in september 2014 schreven we daarover o.a. dat ze altijd aanspreekbaar zijn op Twitter en Facebook, dat ze behalve successen ook mindere momenten delen, en nooit te beroerd zijn om mee te doen aan leuke initiatieven, al dan niet lokaal.

Onlangs sloten Mart en Dhani zich ook aan bij de VOM en Wij zijn De Stad – Middelburg. Geweldig natuurlijk, maar we zaten wel meteen de vraag met de vraag welk onderdeel van hun onderneming we zouden gaan belichten. Sinds dat bezoek drie jaar geleden is er namelijk veel gebeurd, daar in de Wijngaardstraat. De B&B en het restaurant staan als een huis, zijn een begrip; daar hoeven we niet veel meer over te zeggen. Maar waarover dan wel? We wilden wel iets schrijven over het feit dat Dhani in augustus werd uitgeroepen tot Zeeuwse Wijnkoningin. Ze is namelijk al jaren een goede ambassadeur voor Zeeuwse wijnen. Maar daar is al best veel over geschreven.

Mart dan? Die is sinds kort ambassadeur van de Yellowtail Kingfish. Dat was ook een mooi item, vonden we, maar we hadden natuurlijk beter moeten weten. Ook over die vis, en de ambassadeursrol van Restaurant Scherp, is in korte tijd veel geschreven, door o.a. De ZeeuwZe.nl, Misset Horeca en de PZC. Wij houden het dan toch maar bij verwijzingen naar die artikelen. Zie de links onder deze tekst.

We zijn afgelopen maandagochtend een kijkje gaan nemen in het restaurant, omdat het daar wemelde van de (internationale) topkoks, die allemaal zijn aangesloten bij de JRE – Jeunes Restaurateurs. Dat waren mooie taferelen. In de keuken waren een paar heren bezig met het bereiden van gerechten, in het restaurant zaten er een paar te wachten of met elkaar te overleggen. Weer even verderop stond er een in het Frans een interview te geven voor een documentaire die wordt gedraaid door Jan-Willem Jansen van Zuidwest 10. Al die koks sliepen in diverse Middelburgse hotels, én in B&B Slapen bij Scherp natuurlijk. Maar zelfs daar hoeven niet zo veel over te schrijven, want op de pagina van Mart zelf zijn talloze impressies van die dag al gedeeld. Dat fixen die twee ook gewoon op hele drukke dagen.

Anders iets over dat recente filmpje van die zak soep van die uiteen spatte in de keuken? Nee joh. Die is in een paar dagen al meer dan 180.000 keer bekeken. Ook met de aandacht voor uitglijders zit het dus nog steeds snor.

We schrijven hier dus eigenlijk dat de familie Scherp nauwelijks bij te benen is. En dat is bedoeld als compliment. Zij zijn De Stad! Van harte welkom bij de VOM, Mart en Dhani.

Links en gerelateerd:

www.restaurantscherp.nl

www.jre.eu/#countries

wijzijndestad.com/2014/09/27/restaurant-scherp-breidt-uit/

www.pzc.nl/schouwen-duiveland/dhani-scherp-gekroond-tot-zeeuwse-wijnkoningin-2017~a8daec89/

www.zeeuwze.nl/blog/actualiteiten/kweekvis-ja-nee-de-yellowtail-kingfish-met-als-ambassadeur-chef-kok-mart-scherp/

Mart Scherp ambassadeur Yellowtail Kingfish

www.missethoreca.nl/restaurant/nieuws/2017/10/yellowtail-vis-zeeuwse-kwekerij-klaar-voor-gebruik-101283934

De laatste 4 foto’s komen uit Marts eigen collectie.Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg