Geplaatst op 30 juli 2017

Welkom bij de VOM, SNS Bank Middelburg!

Hoe vaak kom jij nog binnen bij je eigen bank? Wij nog maar zelden. Ongeveer één keer per jaar misschien, als er eens iets is dat niet digitaal geregeld kan worden. En áls er digitaal gecommuniceerd wordt via de app telebankieren betreft het meestal mailtjes dat de rente weer is verlaagd. We kunnen hoe dan ook niet beweren dat we als klanten nog veel persoonlijk en positief contact hebben met bankmedewerkers. Dat is iets van het verleden.

Nu dachten wij dat het tegenwoordig bij alle banken zo werkt, maar de medewerkers van SNS Bank Middelburg legden ons twee weken geleden uit dat hun bank juist wel gaat voor dat persoonlijke contact en laagdrempeligheid. De bank aan de Nieuwe Burg, we zeiden het gisteren al, heeft verrassend veel weg van een winkel. SNS wíl juist graag dat je binnenloopt met je vragen en is mede daarom ook geopend op zaterdag. Opmerkelijk daarbij is wel dat deze bank in het pand zelf geen geld voorradig heeft, en ook geen pinautomaat. Pinnen bij de SNS doe je, bijvoorbeeld, in de HEMA. De bank zelf is dus eigenlijk meer een informatie- en servicepunt, waar je onder meer terecht kunt voor hypotheekadviezen, verzekeringen en vragen over sparen en betalen.

Toen wij op bezoek gingen zaten de drie medewerkers, Ricardo Steinmeier, Marije van den Dorpel en Jan van Duuren net lekker te lunchen. We waren een beetje te vroeg. Maar het was geen probleem, we mochten gewoon aanschuiven. Tussen de happen door vertelde het trio over hun werk, de bank en het pand. Als je daar meer over wilt weten kun je de gescande folder lezen. Daarin komen zij alle drie aan het woord.

Wat je niet in de folder leest is hoe betrokken deze SNS is bij de straat en de stad. Dat vonden wij natuurlijk extra interessant. Het heeft voor de bank natuurlijk niet zo veel zin om met een kraampje mee te doen aan koopjesdagen of andere evenementen, maar SNS betaalt overal aan mee, ook aan die nieuwe perenbomen. En dat niet alleen; SNS sponsort ook andere dingen, zoals Kinderboerderij de Klepperhoeve. Daar gaat het team zelfs twee keer per jaar helpen klussen. Ricardo had daar nog wel een paar foto’s van, met ook Eefje Castel in hun midden. Gezellig!

De geschiedenis van de SNS gaat onder de huidige naam niet zo gek ver terug, maar als Volksbank wel. Daarvoor moet je terug tot 1817.

De geschiedenis van Nieuwe Burg 19 gaat natuurlijk nóg verder terug, maar niet als het gaat om het huidige pand. In de Tweede Wereldoorlog lag de Burg helemaal aan gort. Het is dus een echt wederopbouwpand. Van 1947 tot 1957 zat van der Harst op dat adres, een handel in koloniale waren, daarna begon Loek’s Boekhandel (later Bruna), die zou blijven bestaan tot half jaren 90. Toen volgde modewinkel Scarpidoe en kortstondig een winkel met de naam ‘Time’. De SNS Bank zit nu zo’n zeven jaar op dit adres. Ricardo leidde ons graag even rond in het pand, maar eerlijk is eerlijk: heel veel viel er niet te zien. Hier geen spannende kluizen of andere geheime zaken. Gewoon: een pand. Het leukste vonden we eigenlijk nog dat we vanuit het keukentje op de achterkant van het woonhuis boven de winkel konden kijken. Daar woont een makker, van Middelburg Dronk. Zo hadden wij zijn huis nog niet eerder gezien 🙂

Maar dat terzijde. SNS Middelburg is nu ook lid van de VOM. Van harte welkom, Ricardo, Marije en Jan!

www.snsbank.nl/particulier/banken/middelburg.html


Delen op