Geplaatst op 21 november 2017

Welkom bij de VOM, State of Art Middelburg!

Het valt meteen op, als je State of Art Middelburg betreedt: in deze mooie winkel wemelt het van de verwijzingen naar klassiek sportauto’s, met name Porsches. Een van de eerste vragen die we filiaalmanager Olaf Buteijn ging daar dan ook over. “Laat State of Art zo zien dat het een winkel in mannenmode is?” Olaf grijnsde, en legde vervolgens uit dat Porsche een grote liefhebberij is van de eigenaar van State of Art. Daar kunnen we van alles over vertellen maar deze links doen dat verhaal veel beter:

www.stateofart.com/nl/headoffice/porsche-collection

www.vierenzestig.nl/1340/state-of-art-toont-privecollectie-porsches-van-familie-westerman-online

www.quotenet.nl/Nieuws/Countdown-tot-de-Quote-500-2014-Nog-5-weken-aftellen-met-Albert-Westerman-131234

Als je dat allemaal leest kom je ook meteen uit bij de geschiedenis van dit Nederlandse bedrijf. Over een breiatelier dat in 1936 begon in Lichtenvoorde en uitgroeide tot wat het nu is. Zie www.stateofart.com/nl/headoffice/history voor de bedrijfsgeschiedenis, en www.stateofart.com/nl/heritage-fashion/westerman-family/ voor informatie over eigenaar Albert Westerman.

Maar State of Art is dus wel degelijk een echte mannenmodewinkel, waar je terecht kunt voor zowel casual- als voor wat nettere kleding, alles van het eigen merk. Dat stoere van de autowereld zie je ook terug in het design van de kleding.

State of Art is sinds 2011 gevestigd in Middelburg, Olaf, die zelf in Yerseke woont, is filiaalmanager sinds maart van dit jaar. Tijdens ons bezoek was hij net Brenda Vreeke aan het rondleiden en inwerken. Zij werkt vanaf deze maand in de winkel.

Ook State of Art sloot zich aan bij de VOM en Wij zijn De Stad – Middelburg, want hoewel State (zoals de grote baas zijn merk zelf liefkozend noemt) een grotere keten is, vindt het management het wel belangrijk dat de winkels niet aan de zijlijn blijven staan, in de steden waar ze zijn gevestigd. Dat juichen wij natuurlijk van harte toe. In de Lange Delft zijn veel grotere concerns gevestigd. Dan is het toch fijn als er samenwerking en afstemming kan zijn. Dat vindt Olaf ook. Hij vertelde dat hij graag samenwerkt met Van der Sloot schoenmode bijvoorbeeld. Hij verwijst zijn klanten regelmatig door naar de overkant van de straat.

Na de kennismaking nam Olaf ons ook nog even mee naar de bovenverdieping. Dat vinden we altijd leuk, want veel winkeliers doen dat liever niet, omdat die verdiepingen meestal alleen fungeren als opslagruimte en vaak wat rommeliger zijn. Dat is in het pand van State of Art niet anders, maar eenmaal boven konden we toch een mooi kiekje nemen. Naast het dakterras van Wilma te Roller heeft State of Art een eigen stekje, met prachtig uitzicht op de Lange Jan. Die kan zo in de reeks ‘De Achterkant van De Stad’, ware het niet dat de locatie erg herkenbaar is voor iedereen.

Hoe dan ook: van harte welkom bij de VOM, State of Art Middelburg!