Geplaatst op 19 april 2017

Welkom bij de VOM, Zeeuwse Jordaan!

Het is natuurlijk geen toeval, dat er momenteel meer ondernemers zijn dan anders, die zich aansluiten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg en Wij zijn De Stad. De VOM werkt aan een nieuwe structuur van de organisatie, waarbij er veel meer inspraak en betrokkenheid komt te liggen bij afzonderlijke straten en gebiede en voert een campagne om nieuwe leden te werven. Die nieuwe leden zijn hard nodig, bijvoorbeeld om als collectief écht serieus te worden genomen door de gemeente.

De Sint Janstraat is ook al een tijdje actief bezig met werken aan nieuw elan, aan meer evenementen en aan meer onderlinge samenwerking. Dat die straat een flink aantal nieuwe ondernemers heeft mogen verwelkomen de afgelopen jaren zorgt daarbij voor veel extra energie. Dat is gewoon tof om te zien.

Een van die relatief nieuwe ondernemers in de straat is Ingrid Borger, van de De Zeeuwse Jordaan. Zij opende haar interieurwinkel in het najaar van 2015 en ze presenteerde zichzelf sindsdien als iemand die niet alleen veel doet voor haar eigen zaak, maar ook voor de straat, de wijk en zelfs de stad. Dit jaar zien we bijvoorbeeld hoe ze zich belangeloos inzet voor Middelburg 800 jaar, met het stadslied ‘Mijn Roos Middelburg’, dat inmiddels door allerlei artiesten is opgepakt, van een koor tot een rapper, van gewone bands tot de organist van de Lange Jan.

Ingrid is eigenlijk ook nog fotografe, maar ze zei gisteren eerlijk dat ze daar simpelweg niet meer aan toekomt. Dat kunnen we snappen. In het runnen van een winkel gaat nu eenmaal veel tijd zitten, zeker als je er nog zoveel naast doet en ook nog zoveel plannen hebt. En die plannen heeft ze dus, samen met haar collega’s van de Sint Janstraat en omgeving. De gemeente denkt ook mee met die groep, waaruit we op mogen maken dat de wensen en plannen ook echt een kans krijgen.

En nu heeft Ingrid zich ook nog verbonden aan de VOM. Te gek! Ze wil ook graag een voortrekkersrol vervullen namens het Sint Jansgebied. Dat is precies waar het bestuur van de VOM naar op zoek is. Ideeën en wensen moeten van onderaf komen, vanuit de ondernemers zelf. De VOM/WZDS helpt dan om ze te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan dat verhaaltje van vorige week, over het feit dat een biomarkt niet zomaar mag op de Vismarkt. De VOM kan dan uitzoeken of dat echt zo is en vervolgens de belangen behartigen bij de Gemeente. Want reken maar dat veel ondernemers zo’n markt enorm zouden toejuichen, net als veel bezoekers. En dat is toch waar het allemaal om zou moeten draaien?

Hoe dan ook: we zijn heel blij dat ook De Zeeuwse Jordaan lid is geworden. Van harte welkom, Ingrid!

www.dezeeuwsejordaan.nl

Wil je ook aansluiten? Graag! wijzijndestad.com/word-nu-lid/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2015/10/31/vandaag-geopend-in-middelburg-de-zeeuwse-jordaan/

wijzijndestad.com/2016/08/17/ingrid-borger-is-de-stad/

wijzijndestad.com/2016/10/12/de-achterkant-van-de-zeeuwse-jordaan/Meer verhalen over De Zeeuwse Jordaan

Hans van der Werf doet een mini-benefiet voor de Zeeuwse Jordaan

Het begon lelijk, maar het werd toch nog een mooi verhaal. Een paar zatlappen vernielden de etalageruit van De Zeeuwse Jordaan. De politie vatte de daders vrijwel meteen in de…

Lees meer

Ter overname aangeboden: de Zeeuwse Jordaan

We hebben het misschien allemaal wel, zo nu en dan, dat besef dat je veel te weinig tijd besteedt aan de dingen en mensen die je liefhebt of belangrijk vindt….

Lees meer

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg