Geplaatst op 23 november 2014

Welkom in Middelburg, Buddy’s Lekkernijen!

Tussen 1959 en 1999 was in het pand aan Langeviele 79 Dora Prins gevestigd, met haar winkel “De Schietspoel”. Daarna zat Sarah Antiek & Curiosa in het pand. Vorige maand werd op dit adres de nieuwe zaak Buddy’s Lekkernijen geopend, een winkel in bonbons, chocolade, noten en decoratie. Afgelopen donderdag gingen we even kennismaken.

De eigenaars van Buddy’s zijn Rob en Ingrid Hoogelander, die afkomstig zijn uit Spijkenisse. Toen we informeerden hoe ze in Middelburg verzeild geraakt waren vertelden ze dat de onderneming is voortgekomen uit de wens een carrièreswitch te maken. Voorheen werkten ze beiden op een kantoor, maar dat beviel niet meer. Het was een droom om ergens een winkel als Buddy’s te beginnen. De vraag was alleen waar. Rob en Ingrid zouden bijvoorbeeld ook best willen wonen en werken in Duitsland, maar die stap vonden ze toch nog wat te groot. Daarom oriënteerden zij zich op mogelijkheden dichter bij huis, zoals in Den Bosch. Daar vonden ze echter niet wat ze zochten. Dat gebeurde pas toen ze kennismaakten met Middelburg. Daar viel alles op z’n plaats, en zag het stel volop mogelijkheden. Toen ging het snel. Ze zouden uiteraard liever zijn begonnen voor het toeristenseizoen, in plaats van net daarna, maar dat was niet haalbaar. Het werd dus eind oktober.

We kletsten nog wat over Middelburg en de (geschiedenis) van de directe omgeving van de winkel, vervolgens liet Rob zien -en proeven- wat de winkel te bieden heeft. Dat hij daarbij inschatte dat we misschien wel een bonbon met een dranksmaakje wilden proberen deed ons grijnzen. Dat vonden we eigenlijk wel een strak plan. Die smaakte prima. Omdat de bonbons in kwestie (gekleurd met een soort ‘airbrush’) er ook nog eens heel vrolijk uitzagen, lieten we meteen maar een doosje inpakken voor het thuisfront. Met chocolade is het immers altijd goed thuiskomen. Van de het notenaanbod proefden we dan weer niet, maar we zagen er genoeg interessante dingen tussen liggen, van hazelnootrotsjes tot yoghurtframbozen.

Het is hoe dan ook leuk dat we sinds dit jaar, in dit deel van de Langeviele, weer terecht kunnen voor allerlei lekkers. Behalve Buddy’s werden daar bijvoorbeeld ook De Smaak Van Toen en De Middelburger geopend. Maar daarover een andere keer. Welkom in Middelburg, Rob en Ingrid!


Delen op