array(2) {
  [0]=>
  int(54784)
  [1]=>
  int(54783)
}

Welkom in Middelburg, Ela en Marc!

We schrijven hier niet zo vaak over mensen die net in Middelburg zijn komen wonen, maar het verhaal van Ela en Marc Lentz vinden we heel mooi.

Dit Duitse stel kwam al jaren op vakantie naar Zeeland, omdat ze dol zijn op onze provincie. Zó dol dat ze vorig jaar besloten het roer om te gooien en naar Middelburg te verhuizen. Waarom wachten op de pensioengerechtigde leeftijd als het ook nu kan?

Wij kwamen Ela en Marc op het spoor via Instagram. We zagen regelmatig berichten van de account zeeland_campers, waarin de liefde voor Zeeland duidelijk zichtbaar is. Later lazen we dat de accounts elas.zeeland.home en ml_streetphotography ermee verbonden zijn.

Omdat het in Zeeland vaak gaat over alle Duitsers die Zeeland kortstondig bezoeken (deze week bijvoorbeeld), of die hier een tweede huis hebben, leek het ons wel aardig om eens kennis te maken met mensen die hier definitief zijn komen wonen. Daarom stuurden we Ela en Marc een berichtje. Ze reageerden meteen positief. We spraken gisteren af, voor een bakje koffie bij Brasserie De Huifkar Middelburg.

Zoals we al hadden gehoopt bleek het stel vrolijk en vriendelijk te zijn. Hoewel het emigreren naar Nederland nog best wat voeten in de aarde had zijn ze ontzettend blij dat ze de sprong hebben gewaagd. Het was even zoeken, maar nu hebben ze hun draai gevonden in de Mortiere. Een huis in Aagtekerke werd ook nog even overwogen, maar het moést Middelburg wel worden. Hun lievelings.

De twee hebben samen ook vier kinderen. Die zijn niet allemaal meeverhuisd. Een van de dochters kwam hen vorig jaar weliswaar achterna gereisd, na haar eindexamens, maar zij staat op het punt om naar Amsterdam te verhuizen. Als ze er tenminste een woning kan vinden.

Ronduit grappig vonden we het verhaal over oma. Toen Marc en Ela eenmaal hadden besloten dat ze zouden gaan emigreren, moesten ze dat nog wel vertellen aan Ela’s moeder, een kranige vrouw van 94. Dat vonden ze best een opgave. Maar toen het hoge woord er eenmaal uit was nam het geheel een onverwachte wending. Oma keek even voor zich uit en zei toen resoluut. “Ja hoor, dat is prima! Ik ga wel mee.”

Daar hadden de twee natuurlijk niet meteen op gerekend, maar de opmerking werd wel serieus genomen. Uiteindelijk werden er twéé huizen verkocht in Duitsland. Oma heeft ondertussen een woning gevonden in Souburg, in de Zoute Viever, na eerst een paar maanden in Fletcher Hotel-Restaurant Middelburg te hebben gelogeerd. Ze vindt het hier fantastisch. Zo wilde ze graag nog eens pootjebaden in zee. Dat hebben Ela en Marc meteen geregeld. Nu is het immers maar vijf kilometer rijden, in plaats van vele honderden.

We vonden het leuk om kennis te maken met deze twee mensen, die hun bedrijf Lentz International overigens ook gewoon naar Middelburg hebben verhuisd. Het kan, dus waarom zou je het niet doen?

We zijn wat laat, maar we heten de familie Lentz alsnog van harte welkom in Zeeland en Middelburg. Met de complimenten voor hun vorderingen in het Nederlands. Die zijn stukken beter dan onze vorderingen in het Duits!

Herzlich willkommen 🙂

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #024 voor het verhaal De Kerck Middelburg: een prachtige herbestemming in de Vogelstraat
De Kerck Middelburg: een prachtige herbestemming in de Vogelstraat

“Een echte functie heeft dat hoge stuk daar niet, maar het is misschien wel het vetste plekje in het pand. Ik ga daar straks nog vaak zitten in ieder geval, […]

2 dec 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal 5 jaar Wij zijn De Stad in 10 hoogtepunten
5 jaar Wij zijn De Stad in 10 hoogtepunten

Vijf jaar Wij zijn De Stad – Middelburg! En dat niet alleen: gisteren kreeg deze pagina ook het 15.000e duimpje! Als het gaat om het aantal volgers zijn het er […]

2 aug 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Anouk van Wort Interiors & Design vertrekt uit de Lange Noordstraat
Anouk van Wort Interiors & Design vertrekt uit de Lange Noordstraat

Een van de eerste berichten ooit, op Wij zijn De Stad – Middelburg ging over Anouk van Wort – Interiors & Design. De winkel was toen, in juli 2014, nog […]

25 nov 2017

Volgende verhalen

Afbeelding #003 voor het verhaal De lucht in bij Restaurant Packhuys aan de Kinderdijk
De lucht in bij Restaurant Packhuys aan de Kinderdijk

Wat een leuk Paascadeautje kregen we vandaag van Mirjam van der Hiele, van Restaurant Packhuys! Ze wees ons er gisteren op dat er een steiger tegen de gevel van het […]

17 apr 2022
Afbeelding #003 voor het verhaal Ontwikkelingen nieuwbouw ALDI Winkelcentrum Dauwendaele
ALDI start werkzaamheden in en rondom Winkelcentrum Dauwendaele

Het was al aangekondigd, maar nu is er ook een schrijven van ALDI Vastgoed BV zelf, gericht aan omwonenden: komende week starten de werkzaamheden bij Winkelcentrum Dauwendaele. Voor de nieuwbouw […]

18 apr 2022
Afbeelding #007 voor het verhaal Stralend de zomer in bij Café Cliché Middelburg
Stralend de zomer in bij Café Cliché Middelburg

Super! Ook Café Cliché Middelburg heeft zich aangesloten bij de Vereniging Ondernemers Middelburg. Daarom liepen we zaterdag even binnen, om het team te verwelkomen met een bos bloemen. Ideaal was […]

18 apr 2022