Geplaatst op 31 december 2016

Welkom in Middelburg, Synchro Bedrijfshuisvesting

Eerlijk is eerlijk: we hadden niet eens opgemerkt dat de voormalige gymzaal van MULO, aan de Nieuwe Haven in Middelburg, te koop stond. We zagen ook gisteren pas dat het verkocht was. We loerden naar binnen en waren benieuwd of het een woning zou gaan worden, of een bedrijfsruimte. Een beetje rondvragen dus, want de makelaar van de poster, Synchro Bedrijfshuisvesting BV was niet bereikbaar op dit moment.

We kregen al snel een paar reacties, van mensen die meldden dat het Synchro zelf is, dat zich hier gaat vestigen. Op hun Facebookpagina stond daar eind november al een bericht over. Nu is het bedrijf nog gevestigd in Vlissingen.

We heten Synchro van harte welkom in dit bijzondere gebouwtje. Want dat is het toch wel. Bladerend in de Krantenbank Zeeland zagen we dat Nadia Berkelder er in 2007 nog over schreef in de PZC. Het pand werd toen pas geheel gerenoveerd, na jaren van verval. Er was toen zelfs nog even sprake van een horecabestemming, waar uiteindelijk geen enkele ondernemer belangstelling voor bleek te hebben.

Foto’s 1890-1910: collectie Zeeuwsch Genootschap, beeldbank Zeeuws Archief. Foto 1974: Jan Simonse. Krantenknipsel PZC 2007: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek.

Tags:

Delen op