Geplaatst op 25 juli 2019

Werk in uitvoering! Op bezoek bij het toekomstige Hotel Achter de Houttuinen

Volop bedrijvigheid in het pand aan Achter de Houttuinen 8! Sinds 2 juli is Poppegroep.nl daar bezig met het strippen van het gebouw, om zo de weg vrij te maken voor het hotel dat er in opdracht van Peter Bommelje gebouwd gaat worden.

Toen we vernamen dat omwonenden een brief hadden ontvangen over de plannen zochten we contact met de Domburgse ondernemer. Claudia Karreman (communicatie) liet ons weten dat we vandaag van harte welkom waren om een kijkje te nemen én kennis te maken.

Tot onze verrassing waren niet alleen Peter en Claudia aanwezig vanochtend. We werden ook voorgesteld aan Bennie Parel van De en zijn vrouw Eva Van de Parel. Zij worden de exploitanten van het hotel, dat 51 kamers zal krijgen. Bennie en Eva werken al tien jaar samen in de Zeeuwse horeca en hebben ongelooflijk veel zin in dit nieuwe avontuur. Nu wonen ze nog in Yerseke, maar ze zijn al druk op zoek naar een koopwoning in Middelburg.

Een naam heeft het nieuwe hotel nog niet, maar onder de werktitel Hotel ‘Achter de Houttuinen’ is gisteren wel alvast een Facebookpagina gelanceerd, waar ook de eerste ‘artist impressions’ zijn gedeeld (zie de tweede en de laatste afbeelding bij dit bericht). Via die pagina worden belangstellenden de komende maanden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Onnodig te zeggen dat het voormalige kantoorpand er nu nog wat troosteloos uitziet. Maar reken maar dat het iets bijzonders gaat worden. De ingang blijft op dezelfde plek, maar verder zal er nog veel gaan veranderen. Links van de ingang komt een loungeruimte met een bar, daarachter het restaurant. Wat voor restaurant dat precies wordt weten we nog niet, maar volgens Peter wordt ook dat buitengewoon. We zijn benieuwd! Bekend is overigens al wel dat Bennie er zelf de chef wordt. Het is het streven om het nieuwe hotel en restaurant kort voor Pasen 2020 te openen.

Wij zullen de ontwikkelingen natuurlijk ook volgen. Poppegroep.nl wil zo nu en dan ook best een paar foto’s sturen, begrepen we. De eerste, van de bovenste verdieping, ontvingen we meteen na ons bezoek al. Dank daarvoor!

We wensen alle betrokkenen hoe dan ook veel succes met de verbouwing. Welkom in Middelburg!

www.cityhotelwood.nl/

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/peter-bommelje-begint-hotel-aan-achter-de-houttuinen-in-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg