array(7) {
 [0]=>
 int(8826)
 [1]=>
 int(8827)
 [2]=>
 int(8828)
 [3]=>
 int(8829)
 [4]=>
 int(8830)
 [5]=>
 int(8831)
 [6]=>
 int(8832)
}

Wij waren De Stad 2019: Middelburg in januari

Er zijn mensen genoeg die een hekel hebben aan terugblikken en lijstjes in december, maar wij vinden het zelf altijd wel aardig. Het is een leuke manier om het geheugen op te frissen, want er gebeurt veel, in een jaar tijd.

Een greep uit de 72 bijdragen op Wij zijn De Stad in januari:

Aan het begin van de maand was Helen van Honeypie druk in de weer met het optuigen van Middelburg Selfiestad. Dat vonden we een leuk initiatief, met potentie, maar uiteindelijk werd het toch niet helemaal wat we ervan gehoopt hadden. Geeft ook niks toch? Je moet altijd blijven experimenteren!

Zelf hadden we op dat moment onze handen weer vol aan #WijzijnDeActie. Er deden uiteindelijk bijna 130 Middelburgse ondernemers mee, wat resulteerde in elf afgeladen dozen vol geschenken. Prachtig!

Er waren diverse leuke inkijkjes, zoals in de bezorghub van Jumbo, in de nieuwe appartementen in de Koepoort, in De Nieuwe Doelen, en in het Boutique Logement van Ton en Miranda, op de Dam. Mensen beweren wel eens dat filmpjes op Facebook niet te lang mogen zijn, maar van de 15.000 mensen die de vierde video keken, keken negen van de tien helemaal. Twintig minuten lang!

We lachten veel in januari, bijvoorbeeld om die paal met een verhaal. Dat verhaal zou in de maanden erop nog een vrij lang staartje krijgen. We werden ook erg vrolijk van de rondleiding van Ad Petiet, door zijn loods vol rekwisieten.

Aan verdrietige of minder leuke dingen ook geen gebrek in die eerste maand. We namen afscheid van Monique, Cees, Sip en Hans, om maar eens paar mensen te noemen. Het verhaal over het overlijden van Hans was dubbel tragisch. Dan was er ook nog die merkwaardige oproep van de politie. Dat bleek later om een verzonnen verhaal te gaan.

De VOM, samenwerkende ondernemers en andere organisaties zaten ondertussen niet stil. Januari is een mooie mand om dingen af te tikken. Dingen als het inzamelen van oud papier en plastic bijvoorbeeld, het aankleden van een straat met boompjes, of het vernieuwen van een groot klokwerk.

Ook in januari: de start van de rubriek Zij zijn De Stad. Die werd afgetrapt door Stefan Siwabessy. Het is mooi, om de verhalen van Middelburgers te horen.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Uit de archieven van Bakkerij Melse in Middelburg
Uit de archieven van Bakkerij Melse in Middelburg

Toen we in september schreven over het project Zeeuwse klei ging het uiteraard ook de geschiedenis van het pand aan Leliestraat 8, en dan vooral over de geschiedenis van Bakkerij […]

10 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Bij een workshop fotografie van Harmen Mol in de Mediamarkt
Bij een workshop fotografie van Harmen Mol in de Mediamarkt

Dat MediaMarkt Middelburg met de Smartbar hulp biedt bij de installatie, instellingen en technische problemen met allerlei soorten apparaten zullen de meeste bezoekers wel weten, maar dat er in de winkel ook […]

11 dec 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Sylvia Radius over de strijd voor het behoud van Cultuurhuis Kuiperspoort
Sylvia Radius over de strijd voor het behoud van Cultuurhuis Kuiperspoort

Nee, we weten niet van de hoed en rand en dat houden we ook graag zo, maar we vonden het wel jammer om te lezen dat het, anderhalf jaar na […]

11 dec 2019