Geplaatst op 27 december 2019

Wij waren De Stad 2019: Middelburg in september en oktober

In de mooie nazomermaanden september en oktober pakken veel mensen de draad weer op na de vakantie. Plannen die werden gesmeed op dobberende luchtbedjes en zwoele strandterrasjes worden dan ook echt ten uitvoer gebracht. Voor ons is het meestal juist de periode dat we het iéts rustiger aan doen. We publiceren dan wel, maar op een iets lager pitje. Kijken en lezen doen we – op afstand – juist met meer aandacht.

Maar of we daar nu ook altijd van opknappen? Achter de schermen is er, ook in een kleine stad als Middelburg, altijd meer aan de hand dan je denkt. Soms is de verleiding groot om ook dáár met regelmaat over te schrijven, maar daar is Wij zijn De Stad het platform gewoon niet voor. En áls we dan eens kiezen voor de wat kritischer noten kun je er donder op zeggen dat dingen uit de bocht vliegen. Is het niet online en publiek, dan wel offline, achter de schermen. Da’s leuk voor de mensen die wel van een sensatieverzetje houden, of die graag hun eigen frustraties met de wereld delen, maar het vergiftigt de boel onnodig. Daar zijn andere platformen voor. Wij leggen de nadruk op de mooie, leuke en interessante kanten van De Stad. Gewoon, omdat Middelburg het waard is.

Kijk maar eens, wat je allemaal ziet als je wat beter kijkt of luistert. Mensen als Karel en Anita, bijvoorbeeld, vertellen het je graag, en geloof maar dat die ook bekend zijn met de minder mooie kanten van de stad. En hoe tof  is het niet om te zien hoe mensen hun droom verwezenlijken in een voormalige bakkerij, of hoe mensen zich dagelijks inzetten voor het welzijn van de gasten van een hospice, of gewoon een lekker avondje muziek maken in ’t Gasthuis? Als je dat soort dingen ziet word je zelf toch ook meteen wat blijer en positiever? In ieder geval een stuk blijer dan van het opwaaiend stof rondom vergunningen en verordeningen, en positiever dan van alle meningsverschillen over de balans tussen afbraak en opbouw. We noemen maar wat.

Sommige mensen zien het vermijden van bepaalde onderwerpen als wegkijken, maar de ogen zijn geopend hoor. Dat is voor latere samenvattingen. Verbindingen zijn ook belangrijk. Kijk daar! Middelburgers die samen picknicken. Ondernemers die vaker samenwerken. Bruggen die worden opgeknapt. Mooi hoor.

Actievoeren? Winacties ja!

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/tag/wij-waren-de-stad 


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg