Geplaatst op 30 juni 2017

Wij zijn De Monumentenstad!

Wij zijn De Monumentenstad!

Het is natuurlijk niet voor niets, dat wij Middelburgers liefkozende bijnamen gaven aan onze lievelingsmonumenten. Malle Betje, die Lange, de Kloof. We zijn trots op die gebouwen. En als er weer eens een rapport is dat de diversiteit van Middelburg prijst kun je er donder op zeggen dat het niet alleen gaat over de winkels; juist de combinatie met de historische binnenstad maakt ons bijzonder.

Dat is ook precies de reden waarom de Middelburgse ondernemers, via de VOM, zich al 15 jaar sterk maken voor verlichting die de monumenten nog meer allure geeft, zoals je dat ook ziet in bijvoorbeeld Belgische historische steden. En dat niet alleen: de ondernemers staken ook al veel geld en energie in plannen en vergunningen die mooie avondverlichting, in ieder geval voor de drie genoemde gebouwen, mogelijk moet maken. B&W steunt die plannen gelukkig ook.

Maar wat blijkt? Nu is er toch weer onzekerheid binnen de gemeenteraad. Zie het artikel van de PZC, van afgelopen maandag.

Wij zouden het echt niet snappen als dit nu wéér wordt uitgesteld. Er wordt een fors bedrag genoemd, maar dat bedrag is voor een periode 20 jaar. De kosten per jaar zijn peanuts, als je bedenkt wat dit doet voor de bezoekers en bewoners van de stad. En alles ligt nota bene klaar om van start te gaan, van de ledverlichting tot de vergunningen. De ondernemers betalen zelf het eerste jaar. En tot slot: in voorgaande jaren zijn er ook al toezeggingen gedaan die lang niet allemaal zijn nagekomen. Dat kun je toch niet iedere keer doen? Komaan gemeenteraad, hier kan nu best eens op doorgepakt worden? Toch?

Wil je meer beelden en informatie hierover? Kijk dan naar de stukken van afgelopen maandag, inclusief de bijlagen, of bij de beleidsnota’s, onder de L van licht.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/2015/12/15/malle-betje-de-beklimming-van-de-stadhuistoren-van-middelburg/

wijzijndestad.com/2015/10/25/de-blauwe-lange-jan-van-team-tjoonk/

wijzijndestad.com/2015/01/28/presentatie-eerste-opzet-actieplan-binnenstad-middelburg/


Delen op

Met elkaar houden we de stad open.
#bewustmiddelburg

Bekijk snel alle maatregelen voor de binnenstad van Middelburg. Met elkaar houden we de stad open.
Alle informatie is te vinden op deze pagina.

Bewust Middelburg