Geplaatst op 04 oktober 2017

Wijnfestival Middelburg 2017: proeven in de Herberg

Toegegeven: Middelburg Wijnfestival zal kleiner zijn dan vorig jaar, maar wij vinden het te gek wat Gerard van Keken neerzet. We hadden het uiteraard eerder al met hem over dit feest en vinden het prachtig wat er in die paar dagen is te doen. Over de burgerzaal was er ouwerwets, onbegrijpelijk gedoe, maar hey! Volgende week donderdag kan je historische wijnen proeven! En er zijn wandelingen! En combi’s met de chocolade van het Zeeuws Ministerie van Chocolade & Culinaire zaken!

Maar wij wilden graag, in plaats van het delen van alweer een poster, graag iets leukers. Wijntjes proeven met leuke meisjes bijvoorbeeld. Nou, die wijn had Gerard wel. Of zoals hij ons schreef:

“Ik heb twee flessen: clairet en Cremant de Limoux. Ik besef nu dat wijnschrijvers soms ook niet alles weten
(want clairet/claret werd in de 14e eeuw al in Bordeaux, wat toen Engels grondgebied was, gemaakt).
Vanuit Bordeaux en La Rochelle zijn heel wat vaatjes naar Middelburg gekomen tussen de 13e en 16e eeuw”:

www.demorgen.be/magazine/bordeaux-clairet-een-goed-bewaard-geheim-b643ad77/
wijn.blog.nl/landen/frankrijk/2011/08/16/clairet-versus-rose

Cremant de Limoux, de eerste bubbeltjeswijn ter wereld
www.wijnkronieken.nl/blanquette-de-limoux-een-mooi-alternatief

We gingen vanmiddag even naar De Herberg. Omdat je daar binnen een uurtje leuke meisjes denkt te treffen, die ook wel een wijntje lusten. En ja hoor. Ottilie de Koning, Maite van Veen en Anna Steenbakkers. Present en flexibel. Het woord is aan hen! #wijzijndeproeverij

Lees alles over het Wijnfestival op www.middelburgwijnfestival.nl.Meer verhalen over De Herberg

Op het terras van de Herberg met RoMi Cage

2015 is een bijzonder jaar voor Middelburgers MichaĆ«l en Romy Coomans. Wat hebben ze veel gedaan! En wat waren ze vaak in het nieuws! Velen van ons kende het stel…

Lees meer

Maite is De Stad!

In de serie Stadsgezichten van Ton Stanowicki deze keer Maite van Veen, mede-eigenaar van De Herberg. We maken er nooit een geheim van dat we fans zijn van deze dame….

Lees meer