bool(false)

Winkel Skandinavien vult webshop goed aan

Handelaren kun je ons niet noemen maar we moeten het eerlijk toegeven: van een goedlopende webshop hebben zelfs wíj regelmatig zitten dromen. We volgen de ontwikkelingen rondom internet en e-commerce al meer dan twintig jaar en hoe vaak dachten we dan niet: “wat een goed concept zeg, dat hadden we zelf ook wel kunnen verzinnen.”

Maar de waarheid is natuurlijk dat het nog helemaal zo eenvoudig niet is, om een webwinkel tot een succes te maken. Daar hebben we het al heel vaak met Middelburgse ondernemers over gehad. Toch blijft het interessant om te kijken naar de verschillen én de overeenkomsten tussen webwinkels en de fysieke variant.

Meestal gaat het dan over bestaande winkels die vroeg of laat ook producten online (zijn) gaan verkopen, maar er zijn natuurlijk ook webwinkels die na verloop van tijd ook een stenen winkel of showroom openen. Sjaal met Verhaal is daar een mooi voorbeeld van, en Skandinavien, de winkel die een half jaar geleden opende in de Lange Geere.

Bij eigenaresse Anne Stouten waren we deze week weer even op bezoek. Ook zij heeft zich aangesloten bij de VOM. Een mooie gelegenheid om te informeren of het haar goed bevalt, de fysieke winkel náást haar webshop. Het antwoord was kort en helder. “Jazeker!” De twee vullen elkaar volgens haar perfect aan.

Maar waar we ondernemers regelmatig horen mopperen over het feit dat sommige mensen alleen naar winkels in de stad komen om producten te keuren en vergelijken en vervolgens elders, online kopen, ziet Anne het omgekeerde ook dagelijks gebeuren. Veel van haar klanten hebben online al gekeken en komen dan naar de winkel om het daadwerkelijk aan te schaffen.

Het doet ons denken aan die presentatie van Hans van Tellingen, in maart, in De Drvkkery: ‘Waarom stenen winkels winnen’. Hij zei toen min of meer (we citeren nu hier uit een opiniestuk van hem, op de site van RTL Z):
Daarnaast is internet is een kans. Geen bedreiging. Webrooming bijvoorbeeld (op internet browsen en dan in de winkel kopen) is groter dan showrooming (het tegenovergestelde). En verder zullen voormalige pure webwinkels zoals Amazon, Zalando en CoolBlue zich steeds vaker laten zien in de winkelstraat.
Voor Anne zijn, op dit moment, beide varianten de moeite waard. Op haar Facebookpagina schrijft ze er regelmatig korte stukjes over. Ook dat is een mooie aanvulling: persoonlijke, open en transparante verhaaltjes. Dat wat sociale media sociaal maakt. Goed bezig Anne!

Meer lezen:

Waarom stenen winkels winnen: een interessante avond in De Drvkkery

Skandinavien vanaf morgen geopend in Middelburg

https://www.rtlz.nl/opinie/artikel/389086/webshops-zouden-fysieke-winkels-moeten-openen

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Waarom stenen winkels winnen: een interessante avond in De Drvkkery
Waarom stenen winkels winnen: een interessante avond in De Drvkkery

Het was een interessante avond in De Drvkkery, eergisteren. Onder de titel ‘Binnenstad Middelburg Toekomstproof’ organiseerde de VOM er een bijeenkomst voor de leden, over de toekomst van de binnenstad. […]

28 mrt 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Skandinavien vanaf morgen geopend in Middelburg
Skandinavien vanaf morgen geopend in Middelburg

En nóg een klein voorproefje: morgen is het ook de openingsdag van Skandinavien, de winkel in Scandinavische woonaccessoires van Anne Stouten. Ook daar gingen we alvast kijken vanmiddag. Prachtig strak, […]

16 nov 2018

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Opgroeien in het Middelburg van de jaren 80
Opgroeien in het Middelburg van de jaren 80

Om een flesje Snor bij Tref. Dansen op de Dolly Dots, op de Loskade. Om een zakje friet met bij het Haphuisje op Plein 40, met die eeuwige recensie uit […]

20 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: Raven Struijk
Zij zijn De Stad: Raven Struijk

Hij is De Stad! Deze week in de serie ‘Zij zijn De Stad’ hier en in de Middelburgse & Veerse Bode: Raven Struijk alias Raven Ill Proceeja! “Ik dacht dat […]

20 mei 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Urban Heroes verhuist naar voormalige sauna aan de Dam
Urban Heroes verhuist naar voormalige sauna aan de Dam

Toen we twee weken geleden schreven over de nieuwe bestemming voor het pand van de voormalige Sauna aan de Dam verwachtten we van alles, maar niet dat dat zó veel […]

21 mei 2019