array(5) {
  [0]=>
  int(43163)
  [1]=>
  int(43161)
  [2]=>
  int(43162)
  [3]=>
  int(43160)
  [4]=>
  int(43164)
}

Winkelen en behandelingen op afspraak in Middelburg

Het lukt ons maar niet om in een juichstemming te raken over de zogenoemde versoepelingen van maatregelen. Een rondje nieuwssites leert ons dat de brancheverenigingen van winkeliers en de horeca dat ook zo ervaren. Veel meer zeggen we er maar niet over. Na een jaar observeren en lezen weten veel mensen zo zachtjes zelf wel waar de knelpunten wel en niet zitten.

Maar we zijn wél oprecht blij voor de ondernemers die nu weer iets meer mogen. De kappers en veel andere contactberoepen bijvoorbeeld, en de winkels waar je vanaf volgende week op afspraak terecht kunt. Voor veel grotere zaken is dat concept onwerkbaar, maar we zien ook veel lokale winkels die er enthousiast voor gaan.
We pikten vijf willekeurige berichtjes uit onze tijdlijn van vanochtend. Er zijn uiteraard veel meer. Het is ondoenlijk om er duidelijke en actuele overzichten van te maken, daarom adviseren we iedereen om gewoon even naar de pagina’s en websites van favoriete lokale winkels te gaan, om te kijken wat er mogelijk is. Dat is meestal meer dan je denkt.

Een druppel op een gloeiende plaat, zeg je? Misschien wel, maar je steun kan wel het verschil maken. Met bestellingen bij grote online spelers houd je de lokale ondernemers niet overeind, en dus uiteindelijk ook de stad niet.

Tegen ondernemers zouden we willen zeggen: als je iets leuks organiseert, deel het dan op meer plaatsen. In de Facebookgroep van Wij zijn De Stad bijvoorbeeld, of in een story op Instagram, waarin je ons tagt. Ook daar kunnen we niet álles delen, omdat we geen spammers willen zijn, maar als je er een leuk of mooi Middelburgs verhaaltje van maakt, dan delen we het met alle plezier.

Volgende verhalen

Afbeelding #003 voor het verhaal Tapas Middelburg opent half maart in de Lange Noordstraat
Tapas Middelburg opent half maart in de Lange Noordstraat

Comida española! Tapas y raciones! Comida para llevar! Middelburg heeft er een nieuwe Tapas Bar bij! Half maart openen Sandra Miguel en haar compagnon Johan hun nieuwe zaak ‘Tapas Middelburg’ […]

24 feb 2021
Afbeelding #000 voor het verhaal Mondkapje van het jaar
Mondkapje van het jaar

Wij zijn de steampunk! Wat ons betreft draag deze man, vandaag in Winkelcentrum Dauwendaele in Middelburg, het mondkapje van het jaar.

25 feb 2021
Afbeelding #001 voor het verhaal Barbara Oomen over het belang van lezen en bibliotheken
Barbara Oomen over het belang van lezen en bibliotheken

Wat is het belang van lezen en bibliotheken in de samenleving van nu? Die vraag willen we dit jaar graag stellen aan bezoekers van ZB. De eerste die we het […]

26 feb 2021