Geplaatst op 21 februari 2015

Wit & Zo: ‘De Vlasblomme’ krijgt een nieuwe bestemming

En wéér een aanwinst voor Middelburg! Over een maand openen Astrid Prent en Meike Hagenaars hun winkel Wit & Zo in het pand ‘De Vlasblomme’ aan Vlasmarkt 12. Dat wordt, om het maar eens in goed Nederlands te zeggen, een winkel in Fashion & Living & Accessoires & More.

Het leuke is dat wij de dames al in december troffen op dat gezellige winterterras van de Markt. Toen waren ze, onder het genot van glaasje wijn, druk van alles aan het bekokstoven en vierden ze alvast een beetje dat het huurcontract net was ondertekend. We mochten toen vragen wat we wilden, als we er nog maar niets over zouden schrijven. Maar nu zijn Astrid en Meike los: ze zijn het pand en de meubels aan het schilderen en hebben gisteren de Facebookpagina gelanceerd, en een account op Twitter (www.facebook.com/winkelwitenzo en twitter.com/wit_zo)

Maarre: zal de collectie kleding, accessoires en meubels van Wit & Zo dan ook geheel wit zijn? Dat dan weer niet. De winkel heeft wit als uitgangspunt, maar het aanbod wordt kleurrijk en afwisselend. Geen vaste collecties, maar wekelijks nieuwe dingen. De dames kiezen bewust voor een vrije manier van werken; dat schept nu eenmaal meer mogelijkheden. Ze hebben groot gelijk!

Binnenkort zullen we ook eens wat dieper in de geschiedenis van het pand duiken, want die gaat vermoedelijk ver terug, misschien wel tot in de tijd dat de Vlasmarkt nog de Costerstraat heette. We weten nu eigenlijk alleen dat daar in de jaren 50, 60 en 70 het Tuinbouwhuis met Zaadhandel van de Gebr. De Jongh (filiaalhouder A. Klap) was gevestigd, later opgevolgd door Dobbelaar. Iets zegt ons dat er nog veel over te vinden moet zijn 🙂

Maar voor nu heten wij Wit & Zo van harte welkom in Middelburg en wensen we Meike en Astrid veel succes en plezier in ‘het straatje van verlangen’. Geef ‘m van Jetje!


Delen op