Geplaatst op 04 april 2016

Wit & Zo: van Vlasmarkt naar Langeviele

Verhuizen & Zo…

We herinneren ons de opening van de winkel aan de Vlasmarkt nog goed. Vorig jaar maart openden Meike en Astrid daar hun zaak Wit & Zo in pand de Vlasblomme, en hoewel de dames het niet hardop zeiden wisten we: zij begonnen de kledingwinkel behoorlijk ‘blanco’. Er was natuurlijk wel een plan, en veel ondernemersenergie, maar het duo begon het avontuur zonder al te veel verwachtingen. Ze waren voorlopig in ieder geval nog niet van plan om allebei fulltime te gaan ondernemen; ze zouden eerst eens gaan kijken hoe de zaken zouden lopen.

Nou, en die zaken liepen dus prima. We spraken hen regelmatig, het afgelopen jaar, en de meiden waren gewoon dik tevreden. Ze bouwden in korte periode een eigen klantenkring op, onder meer door goed gebruik te maken van Facebook. De selfies van Astrid en Meike, waarop zij aanwinsten in de collectie showen, zijn bij de liefhebbers inmiddels een begrip.

Dat alles was geen reden om tevreden achterover te gaan leunen. Astrid en Meike zeiden in het begin al dat ze blij waren met het pand aan de Vlasmarkt, maar dat ze zich toch liever op een A-locatie zouden vestigen. Want eerlijk is eerlijk: de Vlasmarkt is een fijn straatje, maar geen echte winkelstraat. Je hebt er heus wel aanloop, maar de meeste klanten bezoeken je toch omdat ze je kennen, niet omdat ze toevallig je etalage passeren.

En nu komt ook die droom uit. In oktober vorig jaar vertrok De Vlijt Linnen uit het pand aan Langeviele 11-13. Dat pand stond sindsdien leeg. Dáár verhuist Wit & Zo binnenkort naartoe. Het contract met de verhuurder is inmiddels getekend en de sleutels zijn overhandigd. De dames verwachten zo’n acht weken nodig te hebben om het nieuwe pand naar hun eigen smaak te verbouwen en in te richten. Ze openen, als alles meezit, dus begin juli. Tot die tijd blijft de winkel aan de Vlasmarkt gewoon geopend.

Leuk toch? Chase your dreams indeed! Wij wensen de meiden veel succes & zo!

Gerelateerd:

Geopend: Wit & Zo

De Vlijt Linnen sluit filiaal Langeviele Middelburg


Delen op