array(4) {
  [0]=>
  int(28537)
  [1]=>
  int(28538)
  [2]=>
  int(28539)
  [3]=>
  int(28540)
}

Word lid van Wij zijn De Stad! Dat helpt!

Vorig jaar juli begonnen we met Wij zijn De Stad, als een soort van experiment. We legden toen uit wie we zijn en waarom we doen wat we doen. Zie http://wijzijndestad.com/2014/07/24/9034.

Bijna anderhalf jaar later kan het geen kwaad om het er nog eens over te hebben. Wij, Edwin en Jelmer, schrijven helemaal vanuit ons hart. Misschien kennen jullie ons ook wel van sites als Middelburg Dronk, of van de verhalen op de site van Vv Zeelandia Middelburg of van Uit in Middelburg. We doen wat we doen, en dat kun je waarderen of niet, maar feit is dat wij betaald worden voor wat we doen. In dit geval door de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM).

Maar het feit dat we mogen schrijven wat we willen, op een manier die we zelf ook leuk vinden, betekent natuurlijk niet dat de VOM niet hoopt dat er iets voor terugkomt. Dat we bijdragen aan het besef dat een stad als Middelburg best veel heeft te bieden en ook gekoesterd moet worden is inmidddels wel duidelijk, maar stiekem streven we er ook naar dat alle ondernemers meer gaan samenwerken, en dat we –als stad- meer met elkaar moeten doen, zonder steeds maar te zaniken over de korte termijn (waarmee we simpelweg doelen op geld verdienen). Middelburg is zoveel meer dan dat. De Stad zijn we allemaal. Willen we nu dat die blijft bestaan zoals ‘ie is of niet?

Maaarrr, waar het om gaat: de VOM geeft alle vrijheid, maar hoopt uiteraard ook op vruchten van de investering. Zo is het een grote wens dat meer ondernemers lid zullen worden van de club. Als je daarover spreekt met ondernemers vragen zij terecht “maar wat krijg ik daar dan voor terug?”. Dat is een goede vraag. We buigen ons momenteel nog over alle mogelijkheden. Welk pakket daar uiteindelijk uit voort zal komen durven we nog niet te zeggen, maar wat we wel weten is dat je als lid inspraak hebt, in alles wat beweegt en leeft in de stad. Als je lid bent steun je ook een initiatief als ‘Wij zijn De Stad’. Toegegeven: dat initiatief bestaat sowieso al, maar als er geen geld is kan het zomaar ophouden te bestaan. Zoals we allemaal weten hoeven we het ook niet te hebben van gemeentelijke subsidies (om maar eens iets te noemen).

Maar weet lieve mensen (en nu richten we ons vooral tot alle ondernemers van de stad): een nieuwe aanpak moet ergens beginnen, en geloof ons maar gewoon als we zeggen dat de VOM meer dan ooit tevoren klaar is voor zo’n nieuw begin. Zie ‘Wij zijn De Stad’ gerust als eerste teken aan de wand. De VOM wil er wel graag iets voor terug, namelijk: nieuwe leden. Wij hebben beloofd dat we daar voor gaan. Weet je dan hoe blij we zijn dat er afgelopen week maar liefst drie ondernemers spontaan lid zijn geworden? Eerst was daar Marie-José Roels van In Den Oliebol, de kraam tegenover Vriendschap Cafe Restaurant. Zij staat er maar een paar maanden per jaar, maar wel al 36 jaar lang. Ze wil graag betrokken zijn bij dat wat gebeurt in de stad. Een dag later kwam er een aanmelding binnen van John Schets, van De Notenexpres op de Markt. We zijn het donderdag even gaan navragen, en inderdaad: dat is de man die vroeger in het familiebedrijf zat dat al jaren de kramen op de Markt (en omstreken) verzorgt.

En vandaag is ook Herberg lid geworden. Bob en Maite stonden tot een paar jaar geleden in Seventy-Seven, maar timmeren nu heel hard aan de weg met hun eigen zaak, en dat niet alleen: ze zijn zeer betrokken bij alles wat gebeurt in de binnenstad. Wij, van Wij zijn De Stad, zijn gewoon trots dat zij, én de mensen die kramen exploiteren, geloven in wat wij doen. En laten we elkaar geen mietje noemen: het kost nog geen 400 euro per jaar. Dat is nog geen 34 euro per maand, minder dan het gemiddelde telefoonabonnement!

Kortom: we lopen hier ordinair te verkopen. Heb je ook zin om lid te worden van Wij zijn De Stad, als ondernemer? Schrijf je dan in en steun niet alleen ons, maar ook alles wat mooi is in de binnenstad van Middelburg! Vul het -nog niet gepimpte- formulier op http://wijzijndestad.com/word-nu-lid en je weet alles. Onze dank grenst aan het belachelijke!

https://wijzijndestad.com/stadsinfo/lid-worden/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Verdwenen Middelburgse details
Verdwenen Middelburgse details

Wat is het toch leuk om in te zoomen op oude glasnegatieven, van het Middelburg van voor de Tweede Wereldoorlog. Dan zie je de details die de fotografen van toen […]

15 nov 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Extra koopzondagen en -avonden in Middelburg, december 2015
Extra koopzondagen en -avonden in Middelburg, december 2015

De Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) adviseert de leden de onderstaande (extra) koopzondagen en -avonden voor de winkels rond de feestdagen. Niet alle winkels zullen dan geopend zijn, maar veel wel. […]

16 nov 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Hij is de baas van De Stad
Hij is de baas van De Stad

Twitter is aan veel mensen niet besteed maar wij vinden het zelf een mooi medium. Nog steeds. Neem nu onderstaande dialoog van vanochtend, tussen Bas Boers en burgemeester Bergmann: het […]

16 nov 2015