array(3) {
  [0]=>
  int(26536)
  [1]=>
  int(26540)
  [2]=>
  int(26541)
}

Wordt Zeelandia kampioen?

Het is waar: we zouden onze neuzen best eens iets vaker mogen laten zien langs de sportlijnen van Middelburgse sportverenigingen. Maar laten we dat nu even vergeten. Morgen gaan we gewoon. Hoe dan ook! We gaan kijken bij het eerste van Vv Zeelandia Middelburg, dat thuis een cruciale wedstrijd speelt tegen Oosterhout. Als Zeelandia wint, en concurrent Uno Animo niet, dan is Zeelandia dus gewoon kampioen. De beste. Nummer 1.

Nu vragen de niet-liefhebbers zich wellicht af wat daar zo bijzonder aan is. Er worden immers wel meer teams kampioen. Welnu: dit verhaal sleept eigenlijk al weken. Iedere zondag zien we mannen uit de selectie naar Middelburg centrum komen, waar ze vertellen dat ze wéér door het oog van de naald zijn gekropen. Dat ze gelijk speelden, maar Uno ook. Dat ze eigenlijk net iets te lang boven hun stand leven. Dat soort verhalen. En nu wordt het dan dus op de laatste speeldag beslist (tenzij beide teams winnen: dan komt er nog een beslissingswedstrijd op neutraal terrein). Je leest er meer over op de site van de club.

Dit is zo’n wedstrijd waar de befaamde 12e man ook een rol kan spelen. Misschien zelfs nog meer dan dat. Daarom stappen wij morgen ook op die fiets. Komen jullie ook allemaal?

Met dank aan Pescador voor de foto’s.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Mobile Uploads
Mobile Uploads

2-0, jazeker! #wijzijnDeStad

10 mei 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Mobile Uploads
Mobile Uploads

In de rubriek ‘de achterkant van de stad’: wie ziet waar we deze foto namen, vandaag? #WijzijnDeStad

12 mei 2015
Afbeelding #000 voor het verhaal Timeline Photos
Timeline Photos

Als het zo uitkomt denken wij graag Walchers, maar soms is een beetje rivaliteit ook leuk natuurlijk. Nu wij zien dat de collega’s van Hart van Vlissingen een oproep doen […]

12 mei 2015