array(1) {
  [0]=>
  int(40328)
}

Z2: een uitstekend Middelburgs internetbureau

“Hallo Sjoerd! Dit is Sjoerd. Sjoerd zwaait graag”. Zo begon een berichtje van Z2 (gevestigd in de Vlasmarkt), twee maanden geleden. Nu kennen wij Sjoerd nog niet zo goed maar zijn collega’s Machiel van der Plas en Steven Lukas des te beter. Zij zijn de eigenaars van Z2 en wij vinden het de hoogste tijd dat wij eens wat meer vertellen over deze twee heren, met wie wij vaak en graag samenwerken.

We vinden het nodig om er eens iets over te vertellen omdat we zien dat steeds meer lokale ondernemers beseffen dat digitaal een grote bijdrage kan leveren aan zakelijk succes, en serieus aan de slag gaan met websites, webwinkels en sociale media. Dat moedigen we altijd aan, maar we zien meer: veel ondernemers kiezen dan voor internetbureau’s van buiten de stad, of zelfs van buiten de provincie.

Niks ten nadele van de mensen die worden ingehuurd hoor, maar waarom doen we niet gewoon een beroep op lokale expertise? Wij willen het graag benadrukken: met de jongens van Z2 haal je kwaliteit in huis, en nog betaalbare kwaliteit ook. Objectief zijn we uiteraard niet in dezen. Machiel en Steven zijn makkers, met wie we ook graag een biertje drinken. En we voeren ook wel samen opdrachten uit. Dat is, om het maar eens zo te zeggen, een kwestie van vertrouwen.

Hoe dan? Wel: als wij horen dat iemand een website nodig heeft, of een webshop, een toepassing, of een ontwerp, dan schakelen we meteen met Machiel. Dat is zo’n gast die je ook buiten kantoortijd kunt bellen, ook als je met gebakken (digitale) peren zit. Tuurlijk, je kunt ‘m wel eens treffen op een ongelegen moment, maar hij komt altijd met oplossingen. Machiel heeft daarbij een goeie partner in Steven. Die treedt doorgaans wat minder op de voorgrond maar laten we zeggen dat dat een man is die niet beledigd is als je hem een nerd noemt, terwijl dat toch niet vleiend klinkt.

Maar hij ís een nerd hoor. Een topprogrammeur. Een hacker van de goede soort. Iemand die tot het naadje gaat en digitaal alles kan bouwen en tweaken. Als die man zich verdiept in een videogame weet hij van iedere steen in het spel wat er wel of niet mee kan. Dat geldt ook voor software en programmeertalen. Hij loopt daar niet mee te koop, dus dat doen wij nu even voor hem. Steven is de top.

Deze heren kun je dus óók gewoon vragen om je digitaal op weg of op de kaart te zetten. Denk daar eens aan, als je online aan de slag gaat. Ook voor grotere klussen is Z2 geschikt want vrolijke Sjoerd kan ook veel meer dan zwaaien alleen. Hij schijnt een hele goede frontend-developer te zijn.

Als we schakelen met Machiel komt het overigens ook voor dat Machiel weer terugschakelt. Regelmatig worden wij dan weer ingezet om mensen of bedrijven op weg te helpen met sociale media, of dat zelfs geheel uit handen te nemen. We schrijven ook teksten, of we regelen andere freelancers, zoals een goede fotograaf, een cameraman, of een andere specialist. En anders regelt Machiel die zelf wel, ook geen probleem. Je kan je stad maar kennen.

Zo, hebben we het toch een keer gezegd. Biertje?

https://z2.nl

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Omroep Max in Middelburg
Omroep Max in Middelburg

Vanaf vandaag de hele week op de Markt in Middelburg: Omroep MAX. Op de website van Middelburg 800 jaar kun je het programma bekijken Foto: Alleman Foto’s

25 sep 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Verbaasd, maar niet teleurgesteld over Middelburg
Verbaasd, maar niet teleurgesteld over Middelburg

Verbazing over het feit dat in Middelburg de winkels niet iedere zondag open zijn, maar geen teleurstelling. Leuk, dit Belgische blog: ‘Magnifiek Middelburg. Over likkende koeien en drassige voetjes‘. – […]

25 sep 2017
Afbeelding #000 voor het verhaal Film Middelburg 800 jaar in Cinema Middelburg
Film Middelburg 800 jaar in Cinema Middelburg

De film over de geschiedenis van Middelburg draait vanaf volgende maand in Cinema Middelburg. We zijn héél benieuwd! Uit de omschrijving: “Dit jaar viert Middelburg dat het al 800 jaar […]

26 sep 2017