Geplaatst op 07 februari 2018

Zanzibar Middelburg breidt uit naar de Vlasmarkt

Op 4 december 2017 sloot woksnackbar Amy’s & Ta aan Vlasmarkt 7. Het nieuws van de sluiting kwam voor velen onverwacht. Maar wat is de nieuwe bestemming van dat pand nu eigenlijk? Welnu: het werd aangekocht door Martin Priem, met de bedoeling het bij Cityclub ZanziBar te betrekken. De interne verbouwing is inmiddels in volle gang. Zanzibar is daarom gesloten t/m 14 februari.

Het pand aan de Vlasmarkt wordt géén tweede ingang van Club Zanzibar. Het wordt de keuken van de zaak. Om te begrijpen hoe dat bouwtechnisch mogelijk is kun je het beste even inzoomen op het huizenblok met Google Maps in 3D; dan zie je hoe alle panden aan de Pottenmarkt, Markt en Vlasmarkt tegen elkaar aan zijn gebouwd. Als je voorheen achterin Zanzibar stond zag je links van de toiletten een muur (waar zelfs al een deur in verstopt zat). Die muur is nu doorgebroken, waardoor je direct kunt doorlopen naar het voormalige Amy’s & Ta.

Martin en Elina vertelden ons eerder dat ze al langer een oogje hadden op Vlasmarkt 7. De keuken op de eerste verdieping voldeed weliswaar aan alle eisen maar ideaal was het niet. Te warm voor het personeel en ronduit onhandig qua logisitiek. Alles moest immers boven worden opgeslagen, om vervolgens beneden weer uitgeserveerd te worden. Dat behoort binnenkort tot het verleden. Gisteren legden Martin en Elina uit dat de nieuwe keuken onderdeel is van een groter plan bovendien. Het team van chef Laura Patty is bijvoorbeeld uitgebreid met Wally Houtepen, om de keuken verder uit te bouwen. Zanzibar gaat daarbij niet zozeer voor culinaire fratsen, maar voor constante kwaliteit. Eenvoudig maar goed, dat idee.

De vrijgekomen ruimte op de eerste verdieping gaat uiteraard ook benut worden. Er komen weer extra zitplaatsen en ruimte voor DJ’s. Op zaterdagavonden zal er straks dan tot een uur of tien rustiger muziek zijn (lounge), daarna kun je rekenen op de moderne sound van Ibiza. Hoe het er precies uit zal gaan zien weten we nog niet, maar die bovenverdieping heeft mogelijkheden genoeg. Het was grappig om te zien dat met het strippen van die etage weer allerlei elementen uit het verleden van de zaak zichtbaar werden. Een likje verf van The Opera hier en een lambrisering van Club Divine daar. Markt 79 is een pand met een rijke geschiedenis, die nu weer een nieuw hoofdstuk krijgt. Huistimmerman Martin Jobse heeft nog wel genoeg te doen de komende week, zagen we. Maar dat moet geen probleem zijn. Het is inmiddels de 10e grote verbouwing die hij uitvoert voor de andere Martin. Die weet daar wel raad mee.

Gerelateerd:

wijzijndestad.com/verhalen/de-middelburgse-filmtheaters-in-de-jaren-80-op-fotos-van-jan-koole/

wijzijndestad.com/verhalen/de-cinema-in-middelburg-toen-en-nu/

wijzijndestad.com/verhalen/preview-de-opbouw-van-city-of-dance-2017/


Delen op