array(8) {
 [0]=>
 int(2547)
 [1]=>
 int(2546)
 [2]=>
 int(2545)
 [3]=>
 int(2544)
 [4]=>
 int(2543)
 [5]=>
 int(2542)
 [6]=>
 int(2541)
 [7]=>
 int(2540)
}

ZB Middelburg onthult eerste elektrische bus in Zeeland

Vandaag heeft de ZB in Middelburg de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik genomen voor het boekvervoer door de gehele provincie.

ZB wil een duurzame bibliotheek zijn. Dit jaar zijn ze  bijvoorbeeld gestart met het gescheiden inzamelen van afval in alle vestigingen.

De chauffeurs bezoeken wekelijks alle vestigingen van de Zeeuwse Bibliotheken in Schouwen-Duiveland, Tholen, Beveland en Walcheren. Ook krijgen de servicepunten wekelijks nieuwe boeken van deze bibliotheken.

De ZB stelt de routes zo efficiënt mogelijk op, maar houdt natuurlijk ook rekening met de wensen van de bibliotheken. Dankzij het voorsorteren van de boeken door de bibliotheken kunnen ze het materiaal waar mogelijk nog dezelfde dag op de plek van bestemming afleveren.

Filmpje.

 

Volgende verhalen

Afbeelding #004 voor het verhaal Zero Waste Wandeltour Middelburg
Zero Waste Wandeltour Middelburg

Mensen die vanochtend al in de stad waren hebben de groep misschien wel zien lopen. Vandaag organiseren Zero Waste Nederland en Zero Waste Zeeland een wandeltour door Middelburg, langs diverse […]

10 okt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Vijf jaar Chapeau by Heleen & Jeanette
Vijf jaar Chapeau by Heleen & Jeanette

Het vijfjarig jubileum was eigenlijk al in augustus, maar Jeanette en Heleen, van Chapeau by Heleen & Jeanette, vierden het feestje pas deze week, met hun eigen modedagen. Alle vaste […]

11 okt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zwembad
Zwembad

Wij zijn het zwembad! Met dank aan Jeroen Priester voor de foto.

11 okt 2020