Geplaatst op 20 november 2018

ZB Planbureau gaat op in provinciaal datacenter

Is het niet wonderlijk hoe dingen kunnen lopen? De ZB meldt vandaag dat het Planbureau (voorheen Scoop) op zal gaan in een Provinciaal Datacenter.

Dit naar aanleiding van een onderzoeksrapport van Berenschot, dat is te downloaden op de site van de Provincie.

Het gegeven advies in ongetwijfeld prima en zuiver maar wij gaan in gedachten dik 8 jaar terug in de tijd, toen Scoop ook ter discussie stond maar na een knap politiek spel werd ondergebracht bij de ZB. Die fusie had heel veel impact, laten we het daar maar even op houden. En bracht aanvankelijk ook veel kosten met zich mee. “Bezuinigingen kosten altijd geld”, beweerde ooit eens iemand. Die had misschien wel gelijk.

Maar nu er dan eindelijk een beetje rust in de tent is gaat alles toch weer veranderen. Waar het datacenter zal komen weten we nog niet, maar het is goed mogelijk dat het niet aan de Kousteensedijk zal zijn. We zijn benieuwd wat dat op termijn dan weer zal betekenen voor de bibliotheek. En vragen ons af hoe zinvol alle inspanningen van de afgelopen jaren zijn geweest. Enfin, sla de krantenbank er maar eens op na, of google in combinatie met jaartallen als 2010.


Delen op