array(1) {
  [0]=>
  int(7047)
}

Zeeland DJ Collective: Zeeuwse DJ’s draaien voor goede doelen

Als je door een crisis ernstig beperkt wordt in je mogelijkheden kun je bij de pakken neer gaan zitten, en daar heel veel over praten, maar je kunt ook dingen doen, op afstand en in isolatie. Laurens van Dijk koos voor het laatste. Vorig weekend appte hij dat hij aan het nadenken was over een platform dat het werk van Zeeuwse DJ’s koppelt aan goede doelen. Gisteravond laat stuurde hij een berichtje dat hij er klaar voor is: Zeeland DJ Collective is geboren!

Simpel samengevat: ‘Meer dan 20 Zeeuwse DJ’s werken samen in de strijd tegen COVID-19.’ Dat doen ze hier:

https://www.laurensvandijk.com/zdjc/.

Normaal gesproken drinken we altijd even wat in de stad, met initiatiefnemers, om te horen hoe en wat, maar nu doen we het even anders. We vroegen Laurens of hij zélf even iets wilde schrijven over zijn initiatief. Geen probleem, dat deed hij vannacht ook nog even:

Ik wilde heel graag iets doen voor de mensen die het op dit moment hard nodig hebben. Daarbij probeerde ik gebruik te maken van mijn eigen omgeving: de Zeeuwse DJ scene. In de internationale dance wereld zag ik steeds meer initiatieven opduiken waarbij het idee was “Platen draaien voor het goede doel”. Toen dacht ik: dat moet in Zeeland ook kunnen.

Vorige zomer heb ik toevallig nog enkele DJ sets opgenomen (met heel veel dank aan Etienne Manuhuwa) die uiteindelijk nooit meer ergens zijn geüpload. Daar bleek nu dus het perfecte moment voor: je kunt op www.zdjc.nl luisteren en kijken naar Hayo Kaffeethof, DJ Vindictiv en Derk Thijs, allen uit Middelburg.

Binnenkort komen er meer opnames van o.a. Kajan Chow, Joeri Versluis, @Dennis de Waard en JAILO online. Het liefste wil ik het zo breed mogelijk houden qua genre of stijl. In principe kan iedereen die serieus bezig is met draaien meedoen.

Wat er de afgelopen weken is gebeurd heeft een zeer grote impact op mijn wereld gehad. Veel van mijn vrienden hebben het deze dagen financieel niet makkelijk omdat ze werkzaam zijn in de cultuursector of het uitgaansleven. Momenteel zit ik zelf ook zonder werk maar ik heb een hekel aan stilzitten.

Daarom ben ik de afgelopen dagen dag en nacht met dit project bezig geweest (wel zo veel mogelijk binnenshuis uiteraard). Mijn hoop is dat ik hiermee iets kan betekenen voor de mensen die deze stad maken tot wat hij is, met hun ondernemingen, die op dit moment zeker een steuntje in de rug verdienen in de vorm van een mooie donatie.

Hulde! Wij kijken in deze periode vooral uit naar bundelingen van initiatieven, en naar verbindingen die worden gelegd. Laurens laat hier mooi zien hoe dat kan. Dat hij zelf ook sites kan bouwen is een voordeel natuurlijk, maar ook als je dat niét kunt zijn er altijd wel mensen te vinden die je daarbij willen helpen. We kregen ook al berichtjes van internetbureau’s die best iets willen doen, als het gaat om mooie initiatieven

Op https://www.laurensvandijk.com/zdjc/#portfolio kun je DJ’s bekijken en beluisteren, op https://www.laurensvandijk.com/zdjc/#about staan de goede doelen. Behalve de zaken die sinds kort crowdfunden (zie het bericht van gisteren) zijn dat onder meer de Zeeuwse Voedselbanken, het Rode Kruis, Humanitas Nederland en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Top!

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/verhalen/corona-update-middelburgse-ondernemers-kiezen-voor-crowdfunding/

https://wijzijndestad.com/verhalen/stadsfeesten-middelburg-2019-zaterdag-namiddag/

https://wijzijndestad.com/verhalen/zij-zijn-de-stad-positief-middelburg/

Foto: Laurens op Pokoe in Kloveniersdoelen, tijdens Stadsfeesten Middelburg 2019.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Winkel Oud-Azië sluit deuren in Middelburg
Winkel Oud-Azië sluit deuren in Middelburg

Nee, dit heeft niets te maken met de crisis. We hoorden een paar weken geleden al dat het winkeltje ‘Oud-Azië’, dat is gevestigd in de Sint Janstraat​, zou gaan stoppen. […]

29 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Verlangen naar de tulpen van het Seisplein
Verlangen naar de tulpen van het Seisplein

Dat veel dingen niet meer vanzelfsprekend zijn momenteel, dat weten we allemaal. Toch zijn er ook veel van die kleine dingen waar we simpelweg nooit bij stilstaan. Neem nu de […]

29 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Actie: paaseieren maken voor Brasserie Eiggenwijzz
Actie: paaseieren maken voor Brasserie Eiggenwijzz

Een leuke actie van Brasserie Eiggenwijzz. Daar geven ze (paas-) eieren weg!   Het bericht:   Door de noodgedwongen corona-sluiting van onze Brasserie en Bakkerijzz hebben wij nogal wat eieren […]

29 mrt 2020