array(1) {
  [0]=>
  int(2836)
}

Zeeuws Archief maakt digitaliseren op verzoek gratis

We hadden het al eens gezegd, toch? Dat we fans zijn van het Zeeuws Archief? En dat we extra blij worden van al dat mooie historische materiaal dat je ook online kunt bekijken?

Daarom vinden we dit mooi nieuws: Omroep Zeeland schrijft:

“Het Zeeuws Archief heeft in de afgelopen maanden het aantal verzoeken om archiefmateriaal te laten digitaliseren zien stijgen. Voorheen moest een aanvrager ervoor betalen. Dat laat het Zeeuws Archief nu los.”

De collectie van het ZA omvat heel veel documenten die we graag nog eens door zouden nemen. Neem nu die oude dagverslagen van de Middelburgse gemeentepolitie. Een soort dagboeken van dienstdoende agenten eigenlijk, die je veel kunnen leren over de boefjes en overtreders van voor 1960. En dan al die oude dossiers van winkels en andere bedrijven! Het is te veel om op te noemen.

Maar zo’n hele dag spitten in dossiermappen en papieren? Dat komt er maar zelden van. Straks misschien gewoon thuis dan wel? Wie weet!

Meer lezen:

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/122153/Zeeuws-Archief-doet-geste-archiefmateriaal-gratis-digitaliseren-door-corona

https://wijzijndestad.com/tag/zeeuws-archief/

Zeeuw

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Wandelen door de Langeviele in Middelburg, 1970-1988
Wandelen door de Langeviele in Middelburg, 1970-1988

Net als vorige maand met de Lange Delft zag je, wandelend door de Langeviele in Middelburg, tussen 1970 en 1988, heel wat winkels en ondernemingen die nu niet meer bestaan […]

2 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Stemmen! De genderneutrale Majesteit van Middelburg
Stemmen! De genderneutrale Majesteit van Middelburg

Vorig jaar gingen we voor ‘De Beuk met de moeilijke voeten’, nu gaan we los op die genderneutrale Majesteit van Middelburg’. Winnen willen we! Stemmen jullie even mee, op nummer […]

3 sep 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Middelburg vanuit de lucht, 3 september 2020
Middelburg vanuit de lucht, 3 september 2020

“Hé! Ik vloog net over Middelburg”, aldus piloot in opleiding Lennart Visscher, een half uur geleden. Bedankt voor het delen Lennart, jij bent De Stad!

4 sep 2020