array(13) {
 [0]=>
 int(66523)
 [1]=>
 int(66526)
 [2]=>
 int(66516)
 [3]=>
 int(66517)
 [4]=>
 int(66520)
 [5]=>
 int(66519)
 [6]=>
 int(66522)
 [7]=>
 int(66515)
 [8]=>
 int(66521)
 [9]=>
 int(66518)
 [10]=>
 int(66527)
 [11]=>
 int(66524)
 [12]=>
 int(66525)
}

Zeeuwse Burgers opent aanstaande vrijdag in Middelburg

Zoals beloofd: vandaag meer details over de nieuwe zaak aan Lange Noordstraat 2. De naam is inmiddels zichtbaar op de ramen: Zeeuwse Burgers! Dankzij die naam begrijpt iedereen meteen dat je bij hier óók hamburgers kunt eten, maar vergis je niet: als het restaurant a.s. vrijdag opent zul je zien dat de menukaart veel meer biedt dan dat alleen.

Als je goed kijkt naar de foto van het logo zie je er ‘Since 2019’ onder staan. Dat zit zo: eigenaars Richard Bostelaar en zijn vrouw Kathy Suarez begonnen in dat jaar al met een gelijknamige foodtruck, die een permanente plek heeft in Vlissingen-Oost, op het terrein bij AMC en Kloosterboer. Een deel van de gerechten die vanuit de foodtruck worden verkocht zullen ook verkrijgbaar zijn in het nieuwe restaurant, maar toch moet je de twee initiatieven los van elkaar zien.

Richard en Kathy wonen in Oostkapelle. Hun zoontje Kai werd deze week één, vandaar dat de familie donderdag al in de zaak aanwezig was. Richard is een geboren Zeeuw, Kathy is geboren in Peru.

Richard belandde na wat omzwervingen ooit in de horeca bij Berend Haan, in Theater-Restaurant de Koepoort. Later vertrok hij naar Spanje, waar hij werkte als chef-kok. Daar ontmoette hij Kathy, die er studeerde en in een hotel werkte. Op zeker moment besloot het jonge stel naar Peru te verhuizen en dáár aan de slag te gaan met culinaire zaken. Wat begon met de verkoop van zelfgebakken taarten vanuit huis werd al snel een restaurant met gerechten zoals ze ook in Nederland worden bereid. De Peruanen vonden het geweldig. Richard viel als enige Europeaan in het dorp sowieso al op, maar door zijn aanpak werd hij nog bekender. Zo was er lokaal bijvoorbeeld geen goed brood, om bij zijn speciale hamburgers te serveren. Dat bakte hij dan gewoon zelf. Het viel in de smaak, bij de lokale bevolking.

Toch besloten Richard en Kathy na vijf jaar (terug) naar Nederland te verhuizen. De kinderwens was daarbij doorslaggevend. Richard legde uit dat Peru het economisch weliswaar relatief goed doet, maar dat de zorg hier toch beter is, en de politieke stabiliteit groter. De twee zagen bovendien ook veel kansen als horeca-ondernemers in Zeeland. Ze besloten er voor te gaan.

En ze liggen prima op koers. Met de foodtruck hebben ze een flinke vaste klantenkring opgebouwd. Daar zitten veel mensen tussen die in de omgeving werken, maar ook liefhebbers die er speciaal voor omrijden. Richard maakt geen standaard hamburgers. Hij werkt uitsluitend met kalfsvlees en aardappelen van Hoeve Rapenburg in Meliskerke. Aan de acht soorten die hij serveert geeft hij een geheel eigen draai.

Zoals gezegd kun je bij Zeeuwse Burgers straks ook terecht voor andere gerechten, van spareribs tot belegde broodjes met een buitenlands karakter. In de tijdlijn van de foodtruck duiken ook regelmatig Spaanse en Peruaanse specialiteiten op. Het zou ons niet verbazen als gasten die ook in de Lange Noordstraat kunnen verwachten.

We zijn benieuwd! Feit is dat Zeeuwse Burgers a.s. vrijdag opent. Het restaurant is dagelijks geopend, van 12.00 tot 21.00 uur, met uitzondering van maandag en dinsdag. Afhalen is ook mogelijk, bezorgen vooralsnog niet. De kaart biedt ook vegetarische gerechten en houdt ook rekening met mensen die lactose- of glutenvrij willen eten. Details over de drankenkaart volgen nog, maar de kans is groot dat er Spaans bier op de tap komt. De website is nog in de maak.

Kortom: Zeeuwse Burgers wordt een zaak waar de liefde voor Zeeland, Spanje en Peru samen zullen komen. Kathy heeft deze streek en stad in ieder geval al in de armen gesloten. Ze is dol op onze monumenten, bijvoorbeeld, maar ook – en daar schoten we van in de lach – “op al die mooie bloemetjes”. Bloemetjes? “Ja, jullie tulpen enzo.” Heerlijk ontwapenend!

Welkom, Kathy en Richard. Veel succes met jullie zaak!

Gerelateerde verhalen

Afbeelding #016 voor het verhaal Een avondje uit in Schouwburg Middelburg en Theater-Restaurant De Koepoort
Een avondje uit in Schouwburg Middelburg en Theater-Restaurant De Koepoort

Theaters in Nederland hebben een paar lastige jaren achter de rug. Maar de bezoekers keren weer terug, gelukkig. Dagblad Trouw schreef op 11 januari: ‘Nederlanders gaan weer net zoveel naar […]

21 jan 2023
Afbeelding #000 voor het verhaal Tosti Club Middelburg sluit definitief
Tosti Club Middelburg sluit definitief

Jammer. In oktober 2021 zeiden we nog dapper dat The Tosti Club niet zou verdwijnen, maar dat is helaas anders gelopen. Eind deze maand sluit de zaak definitief. Er is […]

8 dec 2022
Afbeelding #001 voor het verhaal Olaf en Ly-Mui Spelier nieuwe franchisenemers The Tosti Club Middelburg
Olaf en Ly-Mui Spelier nieuwe franchisenemers The Tosti Club Middelburg

Toen The Tosti Club opende in de Lange Noordstraat, in juli, vertelden de eigenaars dat ze nog op zoek waren naar franchisenemers voor de nieuwe vestiging. Die zijn inmiddels gevonden! […]

18 dec 2018

Volgende verhalen

Afbeelding #003 voor het verhaal De avonturen van Beer Bartel: een oproep van De Drvkkery
De avonturen van Beer Bartel: een oproep van De Drvkkery

Maar natuurlijk kennen we die grote beer van De Drvkkery, maar we hadden er geen flauw idee van dat die er al van meet af aan staat, en dat hij […]

20 feb 2023
Afbeelding #018 voor het verhaal De eindsprint van team ALDI Vrijlandstraat: vrijdag opent de nieuwe supermarkt
De eindsprint van team ALDI Vrijlandstraat: nieuwe supermarkt opent vrijdag in Middelburg

Het is een indrukwekkende eindsprint, die ALDI bij Winkelcentrum Dauwendaele aan het trekken is. We volgden het bouwproces op de voet en hoewel we geen moment betwijfelden dat de openingsdatum […]

20 feb 2023
Afbeelding #020 voor het verhaal De achterkant van De Stad Middelburg juli 2022-februari 2023
De achterkant van De Stad Middelburg juli 2022-februari 2023

Wij zijn De Stad! Ja, die voorkanten van Middelburgse gebouwen zijn vaak prachtig en bekend, maar ken je de achterkant van de stad ook een beetje? Hier weer 42 kiekjes, […]

21 feb 2023