array(6) {
 [0]=>
 int(40871)
 [1]=>
 int(40867)
 [2]=>
 int(40868)
 [3]=>
 int(40870)
 [4]=>
 int(40872)
 [5]=>
 int(40869)
}

Zeeuwse Parels: vijf Zeeuwse toprestaurants te gast in Middelburg

Dat de Horeca de wanhoop nabij is hoeven we niemand meer te vertellen. De hele sector wankelt. Als je via Google Nieuws zoekt op ‘horeca’ wordt je overladen met recente artikelen, de sociale media van veel horeca-ondernemers zijn nog veelzeggender.

Maar bij de pakken neerzitten doen de meeste ondernemers gelukkig nog steeds niet. Ook niet in Middelburg. De bedrijven die altijd al bezorgen of het afhalen van eten faciliteren doen dat nog steeds. Daarnaast zijn er tientallen restaurants en café’s die dat al geruime tijd als extra service bieden: https://wijzijndestad.com/eten-afhalen-of-laten-bezorgen-in-middelburg-in-coronatijd.

Maar er zijn nog meer initiatieven. We zagen samenwerkingsverbanden in de vorm van gezamenlijke pakketten, de actie van Middelburg Helpt, en initiatieven als Drive Thru Zeeland, waarbij je met je auto langs zeven verschillende restaurants in Zeeland rijdt, om gerechtjes af te halen. In Middelburg doet La Presa daar aan mee.

We zien ook steeds meer restauranteigenaren samenwerken met hotels. Over die landelijke trend schreef Misset Horeca in oktober al.

In Middelburg zijn er ook ondernemers die dit doen. Restaurant Scherp werkt al enige tijd samen met Van der Valk Hotel Middelburg en aanstaande zaterdag nemen we een kijkje bij Sjako Minderhoud die maaltijden verzorgt in B&B ’t Poorthuys.

Overmorgen start Eleanor Middelburg met Zeeuwse Parels, ook een prachtconcept. In iets minder dan drie weken zullen de teams van vijf Zeeuwse toprestaurants diners verzorgen voor hotelgasten van Eleanor. Dat kunnen vaste gasten van de deelnemende restaurants zelf zijn, maar natuurlijk ook locals, die het leuk vinden om zo’n diner te combineren met een nachtje logeren in eigen stad. De deelnemende restaurants zijn De Kromme Watergang, Restaurant Kale & de Bril, Restaurant Meliefste, FINE Veere en Restaurantje Nummer 7.

Edgar Stemmerich vertelde er vanochtend graag iets meer over, en liet meteen ook een van de hotelkamers zien.

We hopen hoe dan ook oprecht dat alle betrokken ondernemers hier de vruchten van zullen plukken, en dat er nog meer van dit soort initiatieven zullen opbloeien, hoewel we het nog mooier zou vinden als al die noodgrepen niet meer nodig zouden zijn, natuurlijk.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Miss Etam Middelburg sluit definitief, na 41 jaar
Miss Etam Middelburg sluit definitief, na 41 jaar

Wat spijtig. Na 41 jaar in Middelburg gevestigd te zijn geweest is het over en uit voor Miss Etam in de Lange Delft. Afgelopen zaterdag was de laatste verkoopdag, vanochtend […]

30 nov 2020
Afbeelding #002 voor het verhaal Dicht, maar niet uit beeld
Dicht, maar niet uit beeld

Keihard gesloten zijn, maar toch de moeite nemen de Markt nóg wat sfeervoller te maken. Da’s tof, Grand Café Brooklyn! 🌟

1 dec 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zeeu(uw)post: ‘Deesen saak dient op het secreetsten gehouden te worden.’
Zeeu(uw)post: ‘Deesen saak dient op het secreetsten gehouden te worden.’

In het Zeeuws Museum vertelde Johan Francke van de ZB ons over Het plan van Hogguer & De Galz voor een illegale slavenreis via Angola naar Saint-Domingue, in 1781. Vlak […]

1 dec 2020