array(1) {
  [0]=>
  int(5280)
}

Zes jaar Wij zijn De Stad Middelburg!

Dat geloof je toch niet? Wij zijn De Stad – Middelburg bestaat deze week zes jaar! Het begon allemaal als experimentje, met alleen een Facebookpagina. In het eerste bericht deelden we alleen een foto van Guus Usmany, van het silhouet van Middelburg, in het tweede schreven we iets over de hipheid van ‘loomen’ met elastiekjes in de stad.

We hadden toen nog geen flauw idee wat we precies zouden gaan doen, laat staan hoe, maar enthousiast waren we. Een betaalde opdracht voor de Vereniging Ondernemers in Middelburg, in alle vrijheid en naar eigen inzicht. Te gek!

Na die zes jaar durven we best te zeggen dat het platform z’n eigen plekje lokaal en regionaal heeft veroverd, al geldt voor dat laatste natuurlijk wel dat het vooral draait om Middelburg en dan ook nog eens met een sterke nadruk op de binnenstad. Volgers kwamen en gingen, maar ondanks dat is WZDS altijd blijven groeien, heel geleidelijk.

We weten zelf donders goed dat we niet meer die ongeleide projectielen van de eerste vier jaar zijn. We zijn eigenlijk niets liever dan dat, maar we leren soms zowaar van onze fouten en eerlijk is eerlijk: als je betaald wordt en je bereik neemt toe, dan moet je toch steeds wat meer water bij de wijn doen. Het wordt dan minder spannend en spontaan, maar je ontkomt er gewoon niet altijd aan.

Daar staat tegenover dat veel mensen ons nu wel kennen inmiddels, en we bij veel ondernemers en organisaties wel een potje kunnen breken. We mógen op dat dak als we het vragen, we krijgen de informatie die we zoeken vaak ook toegespeeld.

Nog belangrijker dan dat zijn de Middelburgers zelf. Jullie dus. De volgers maken het platform tot wat het is. Van jullie krijgen we de reacties, de input, de belangstelling. Het recht om te bestaan dus. Daar krijgen we nog steeds de meeste energie van. Bedankt!

Waar we nog steeds vrolijk van worden is dat we nog steeds kunnen werken zoals we dat graag doen. Lekker rommelig, alleen met de iPhone. Dat kun je maar niks vinden, maar we vinden het zelf altijd een soort van stunt. Op de website staan bijna 45.000 foto’s, waarvan we het gros zelf maakten, met dat telefoontje. Tel daar alle filmpjes nog maar bij op. Ze zijn verdeeld over 4200 berichten. We grijnzen hoor, als we zoiets constateren. Dat het professioneler kan weten we heus wel, maar dit kan ook. Daarom ook weer zo’n filmpje, waarin we iOS een greep hebben laten doen uit ‘de cloud’, met zo’n gaar rechtenvrij muziekje. Op basis van zes jaar prutsen ben je daar dus in vijf minuten mee klaar.

Er komen veranderingen aan, dat schreven we al. We komen er binnenkort op terug. Maar dit onderdeel, óns onderdeel, mag van ons gewoon doorgaan. Nog eens zes jaar of langer. Want het is gewoon mooi, leuk en superafwisselend om te doen. En dankzij jullie hebben we nooit het gevoel het voor niks te doen.

Wij zijn De Stad!

Loomend Middelburg

Filmpje: op YouTube.

Voor de liefhebbers:

Hoe het precies zit met dat bereik is ook nog niet zo eenvoudig vast te stellen. Statistieken zijn leugens. Maar Facebook meldt dat er 19.600 mensen staan geregistreerd als ‘volgers’. Welke van die volgers wat zien? Dat weten we nooit zeker. Volgens FB is het gemiddelde -organische- bereik van berichten zo’n 18.000. Op Instagram is dat allemaal wat minder, maar ook daar zijn inmiddels meer dan 12.000 volgers en worden berichtjes gemiddeld 6000 keer gezien. Stories een keer of 3000. Er zijn uiteraard altijd uitschieters naar boven zowel als naar beneden.De website kwam pas later en heeft dan ook een veel kleiner bereik, al komen nieuwe bijdragen wel steeds prominenter in beeld bij Google c.s.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De godin van de liefde in de haven van Middelburg
De godin van de liefde in de haven van Middelburg

Wij zijn De Haven. Met dank aan RK Fotografie voor de foto’s (Aphrodite Haven Middelburg, juli 2020)

22 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Aftrap: de doorontwikkeling van Wij zijn De Stad
Aftrap: de doorontwikkeling van Wij zijn De Stad

Wij zijn van start! Gisteren hebben we in het kantoor van Square Fruit aan de Kinderdijk de aftrap gegeven voor het uitbouwen en herinrichten van de website van Wij zijn […]

23 jul 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Weekmarkt Middelburg, 23 juli 2020
Weekmarkt Middelburg, 23 juli 2020

Een heerlijke dag voor Weekmarkt Middelburg vandaag!  

23 jul 2020