Geplaatst op 24 september 2015

Zij is De Stad: Maatje Geelhoed-Faasse

Historie! Een prachtige inzending van Liesbeth Labeur, die oude foto’s uit de familiearchieven aan het digitaliseren is, ter ere van de 100-jarige verjaardag van haar oma Maatje Geelhoed-Faasse. Unieke beelden van De Bree in Middelburg in de jaren 40, maar bijvoorbeeld ook van een onherkenbaar Bolwerk, in 1949 en 1951. Ze schrijft:

“De eeuw van mijn oma. Ze kreeg 7 kinderen en ondertussen heeft ze zo rond de 100 mensen voortgebracht (o nee, een gedeelte is ook aangetrouwd). Tussen de foto’s vond ik ook wat beelden van auto’s en van de Bree in de vorige eeuw. Mijn opa was daar zo’n 20 jaar kolenboer, vanaf begin ’40 totdat zijn bedrijf (Burrink) en de branche tenonder ging. Ze woonden eerst op Bree 47, later Bree 48.

Voor mijn tijd, maar ik herinner me de Bree nog goed. Vroeger woonde ik in het buitenland en de zomers brachten we bij hen door. Dat was leuk! Mijn oma was iemand die knipsels van Jan de Prentenknipper tussen haar Statenbijbel bewaarde. Ze maakte kant, borduurde stoeltjes en naaide alle kleren. Fijn voor een kunstenaar in de dop. Nu, na 100 jaar, zijn haar handen helaas te oud. Ze woont ook niet meer in de Bree, maar in zorgcentrum Eben-Haëzer. Maar wordt dus wel zomaar honderd! #omasenopaszijndestad #maatjeisdestad #maatjehonderd #hoera”

Bedankt Liesbeth!

wijzijndestad.com/2015/09/24/14581

Tags:

Delen op