array(3) {
  [0]=>
  int(4679)
  [1]=>
  int(45450)
  [2]=>
  int(45451)
}

Zij zijn De Ochtend: Antoinet Wisse

Zij zijn De Ochtend!

Welke Middelburgers zijn dat toch, die voor dag en dauw opstaan om de stad voor te bereiden op de dingen die komen gaan? We gaan graag op zoek naar het antwoord op die vraag, in een serie korte portretjes.

Een van die mensen is Antoinet Wisse, a.k.a. OranjeOven, die we ook kennen van de taartjes die ze bakt, en van de mooie jasjes die ze breit voor scheve lantaarnpalen.

Als meewerkend voorvrouw zorgt ze er onder meer voor dat Hotel Bruno op de Varkensmarkt er altijd netjes uitziet. Dat doet ze ook twee ochtenden per week bij De Herberg op de Pottenmarkt. Vanochtend, rond acht uur, ging ze net de was opvouwen.

Op werkdagen staat Antoinet om vijf uur op. Ze begint om zes uur. Ze zorgt er meestal wel voor dat ze voor elf uur ’s avonds in bed ligt. Ze houdt van de Middelburgse ochtenden, in ieder geval wel in de zomer. “Je ziet heel andere mensen dan overdag. Heerlijk vind ik dat.”

Bedankt voor de koffie Antoinet! Nu zijn wij ook wakker.

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/tag/paal/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal De ontwikkelingen bij Van der Valk Hotel Middelburg
De ontwikkelingen bij Van der Valk Hotel Middelburg

Natuurlijk, ook voor Van der Valk Hotel Middelburg is 2020 een lastig jaar, misschien wel het lastigste jaar sinds de opening van het hotel, in juni 2010. Het is niet […]

14 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Uit de Middelburgse geschiedenis van BCC en Mikro-Electro
Uit de Middelburgse geschiedenis van BCC en Mikro-Electro

De geschiedenis van BCC (Bakker Cash & Carry) gaat terug tot 1945, toen Herman Bakker een winkel aan de Bos en Lommerweg in Amsterdam-West startte. Samen met zijn zoons Carel en Coos […]

14 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Zomeravondmarkt op de Loskade
Zomeravondmarkt op de Loskade

Zojuist is op de Loskade de eerste van twee zomeravondmarkten van start gegaan. De markt staat er van 14.00 tot 22.00 uur!

14 aug 2020